Menu
    English

    Adobe Express

    applicatie

    In Adobe Express kun je leermateriaal en andere content die je als docent ontwikkelt eenvoudig op een mooie manier vormgeven. Krijg suggesties voor het bewerken van afbeeldingen en video's of het creëren van posters of banners. Maak gebruik van generatieve AI voor inspiratie, shop door de honderden templates die de tool biedt of begin zelf met een leeg project.

    Deze applicatie gebruik je voor:  kennis verwerven 


    Kracht van deze applicatie

    Als docent ben je vaak bezig met het verzamelen, ordenen of creëren van geschikte leermiddelen voor studenten. Vaak is dit materiaal dat al beschikbaar is, maar soms ontkom je er niet aan om zelf iets te ontwikkelen. Adobe is een bedrijf dat zich richt op contentcreatie in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om afbeeldingen, flyers, documenten, posters, video's of audio, voor alles heeft Adobe wel een app. Vaak bieden deze apps veel mogelijkheden die je als docent niet zult gebruiken, maar die deze apps wel erg ingewikkeld maken. In de online omgeving van Adobe Express zijn de basisfunctionaliteiten van de belangrijkste tools van Adobe gebundeld en daarmee erg toegankelijk gemaakt voor mensen die weinig ervaring hebben het bewerken en creëren van content. 

    Bewerk afbeeldingen, verwijder achtergronden, bewerk video's of verbeter de audiokwaliteit van een podcast in een handomdraai. Ga met deze tool aan de slag met jouw leermiddelen om ze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor studenten. 

    Indruk van Adobe Express

    Zoals je in de video kunt zien kun je in Adobe Express op een snelle manier content creëren of bewerken. Wil je aan de slag met Adobe Express? Lees dan eerst de praktische vragen hieronder door of laat je inspireren door de ervaringen van collega's. 

    Praktische vragen

    Adobe Express is onderdeel van de Creative Cloud (een verzameling apps van Adobe zoals Photoshop, Illustrator en Indesign) van Adobe. Als medewerker van de Hogeschool heb je hier toegang toe met jouw volledige HR-mailadres. Adobe Creative Cloud kun je vinden in de Liquit-workspace op je laptop. Download de app Adobe Creative Cloud naar je laptop en log in met je gegevens van de Hogeschool om de losse apps te kunnen gebruiken. 

    Wil je alleen Adobe Express gebruiken? Dan kun je ook in de online omgeving inloggen. Die vind je hier. Log ook hier in met jouw inloggegevens van de Hogeschool. 

    Het toevoegen van visueel materiaal aan je lessen kan een aanzienlijke impact hebben op het leren van studenten. Volgens de theorie van 'multimedia learning' door Richard Mayer kunnen visuele elementen, zoals afbeeldingen, grafieken of video's, de cognitieve belasting verminderen en de leerresultaten verbeteren. Wanneer we alleen verbale informatie aanbieden, kan dit overweldigend zijn voor het werkgeheugen van studenten. Door visuele elementen toe te voegen, kunnen we complexe concepten verduidelijken, aandacht vasthouden en informatie beter laten beklijven.

    Wanneer je gebruik maakt van visuele ondersteuning in je lessen is het belangrijk om te beginnen met een duidelijk doel en strategie. Identificeer eerst de kernpunten die je wilt overbrengen en bedenk welke visuele elementen deze het beste kunnen ondersteunen. Zorg ervoor dat de visuele inhoud relevant, helder en niet overweldigend is. Volg daarbij de volgende principes van de multimedia learning theorie: 

    • Wees spaarzaam met tekst op slides 
    • Gebruik afbeeldingen die aansluiten bij de inhoud
    • Voeg indien mogelijk eenvoudige animaties of video's toe om processen te verduidelijken. 

    Door bewust visueel materiaal te kiezen en te integreren, versterk je de effectiviteit van je lesgeven en help je studenten beter te leren en te begrijpen.

    Ervaring van anderen

    Annelies Sanders

    Annelies Sanders

    Om een eerste stap te maken in de ontwikkeling van de feedbackvaardigheid van studenten heb ik een feedbackkaart ontwikkeld. Door middel van een aantal te volgen stappen wordt de student in actie gezet om aan de slag te gaan met ontvangen feedback en deze betekenis te geven voor zijn leerproces. De kaart heb ik uiteindelijk vormgegeven in Adobe Express. Een makkelijk te gebruiken tool waarmee ik de kaart heb kunnen vormgeven. Alle toepassingen en mogelijkheden vanuit Adobe Express kunnen worden ingezet om een ontwerp te maken.

    Deze tool voldoet aan de privacy- en securitystandaarden van Hogeschool Rotterdam


    Deze tool wordt ondersteund door I&DT. Het Adobe Express handboek vind je hier

    Kom je er niet uit?