Menu
    English

    Brightspace - Leerresultaten

    applicatie

    Ontdek de kracht van leerresultaten in Brightspace - jouw sleutel tot het begrijpen, sturen en verbeteren van studentenprestaties. Met deze tool krijg je direct inzicht in hoe goed je studenten je leerdoelen bereiken, waardoor je effectiever kunt doceren, gerichte feedback kunt geven en je onderwijs kunt optimaliseren.

    Deze applicatie gebruik je voor:  feedback formatief handelen


    Kracht van deze applicatie

    Het werken met leerresultaten in Brightspace biedt jou als docent een krachtige tool om het leerproces van studenten effectief te beheren en te evalueren. Door leerresultaten te definiëren en te koppelen aan specifieke cursusactiviteiten, kun je duidelijk zicht krijgen op de voortgang van individuele studenten en de algehele klasprestaties. Dit stelt je als docent in staat om gerichte feedback te geven, aanpassingen aan te brengen in het curriculum en beter in te spelen op de behoeften van studenten. Bovendien vergemakkelijkt het gebruik van leerresultaten in Brightspace het proces van beoordelen en rapporteren, waardoor je waardevolle inzichten kunt verkrijgen die bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs en het bevorderen van de studentenprestaties.

    Indruk van Brightspace - leerresultaten

    Zoals je in de video hierboven kunt zien is het als docent vrij eenvoudig om leerresultaten in Brightspace in te voeren en te koppelen aan de opdrachten of rubrics in Brightspace. Wil je hiermee aan de slag? Check dan de praktische vragen de hieronder staan of laat je inspireren door de ervaring van collga's. 

    Praktische vragen

    Je kunt beginnen door je leerdoelen te definiëren voor de cursus. Koppel vervolgens deze leerdoelen aan specifieke opdrachten, quizzes, discussies en andere activiteiten binnen Brightspace. Op die manier kun je de voortgang van studenten volgen en beoordelen hoe goed ze de beoogde leerresultaten behalen.

    Gebruik de feedbackopties binnen Brightspace om directe en gerichte feedback te geven op specifieke leerresultaten. Dit kan bijvoorbeeld via de rubric tool of door opdrachten te koppelen aan specifieke leerdoelen. Zo zien studenten direct hoe ze presteren in relatie tot de gewenste leerresultaten.

    Houd regelmatig de voortgang van de leerresultaten in de gaten. Als je merkt dat veel studenten moeite hebben met een bepaald leerdoel, overweeg dan om extra uitleg of ondersteuning te bieden. Je kunt ook de volgorde of inhoud van activiteiten aanpassen om beter aan te sluiten bij de behoeften van de studenten.

    Deze tool voldoet aan de privacy- en securitystandaarden van Hogeschool Rotterdam


    Deze tool wordt ondersteund door I&DT. Handleidingen voor deze tool vind je hier.

    Kom je er niet uit?