Menu
    English

    Brightspace - discussies

    applicatie

    Met de Brightspace discussie tool stimuleer je het hoger orde denken van jouw studenten.

    Deze applicatie gebruik je voor:  samenwerken voorkennis activeren discussiëren


    Kracht van deze applicatie

    De discussietool in Brightspace biedt jouw studenten en jouzelf een veilige en bekende omgeving om in te discussiëren. Door een discussieforum te openen in jouw Brightspace cursus kun je studenten direct betrekken bij de lesinhoud. De tool heeft tal van onderwijskundige mogelijkheden, maar ook zitten er interessante technische opties bij die deze tool uitermate handig maken voor jouw lespraktijk.

    Indruk van Brightspace discussies

    In het bovenstaande filmpje zie je hoe makkelijk het is om een discussie te starten binnen Brightspace en wat deze tool zo waardevol maakt voor jouw lessen. Door het opzetten van een discussieforum waar iedere student kan reageren vergroot je de betrokkenheid van jouw studenten en maak je de leeromgeving inclusief.

    Praktische vragen

    Op de Screenstepslive pagina van Hogeschool Rotterdam vind je stap voor stap uitleg over het opzetten van een discussieforum. Ook vind je er uitleg hoe je een discussie koppelt aan een rubric, score of bepaalde groep.

    Essentiële en sturende vragen kunnen het denken van een hogere orde stimuleren.  Essentiële vragen vergen een antwoord dat getuigt van inzicht en persoonlijke betekenis en kan niet zomaar op internet worden gevonden en gekopieerd. Sturende vragen helpen jouw studenten bij het beantwoorden van de essentiële vraag. Sturende vragen zijn als het ware subcategorieën van het hoofdonderwerp en kun je stellen als de discussie vastloopt.

    De discussie tool leent zich voor diverse activerende werkvormen. Brainstorm eens ideeën over een nieuw project. Maak een Helpdesk aan waarin studenten vragen over de lesinhoud kunnen stellen en elkaar vervolgens helpen om tot het juiste antwoord te komen. Laat studenten een foto of video uploaden als energizer voor een nieuw lesonderwerp om te vragen welk beeld zij hebben bij ‘het onderwerp’.

    Ervaring van anderen

    Deze tool voldoet aan de privacy- en securitystandaarden van Hogeschool Rotterdam


    Deze tool wordt ondersteund door I&DT. Handleidingen voor deze tool vind je hier.

    Kom je er niet uit?