Deze applicatie gebruik je voor: samenwerken voorkennis activeren
Kracht van deze applicatie
Microsoft Whiteboard biedt docenten een krachtige tool voor zowel direct gebruik in de klas als voor het ontwerpen van lesmateriaal. Tijdens lessen kunn je als docent Whiteboard gebruiken voor interactieve presentaties en discussies, waarbij je gemakkelijk diagrammen, grafieken, notities en multimedia-elementen kunnen toevoegen en bewerken. Dit bevordert een visuele uitleg van complexe concepten en betrokkenheid van studenten. Bovendien ondersteunt Whiteboard real-time samenwerking, waardoor studenten gelijktijdig aan hetzelfde Whiteboard kunnen werken, zowel in fysieke klaslokalen als op afstand, wat de mogelijkheden voor groepsactiviteiten en discussies vergroot, zelfs bij hybride of volledig online onderwijs.
Voor onderwijsontwerp-taken is Microsoft Whiteboard ook een waardevolle tool. Je kunt de tool gebruiken voor het plannen en ontwerpen van lessen, waarbij je ideeën visualiseert, modules organiseert en lesstructuren ontwerpt voordat je deze implementeert. Daarnaast kun je interactieve inhoud creëren, zoals conceptkaarten, mindmaps en diagrammen, die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in presentaties, cursusmateriaal of online modules. Het ondersteunt ook samenwerking met collega's en het opslaan van herbruikbare bronnen voor toekomstige lessen, waardoor het proces van lesontwerp efficiënter wordt.
Indruk van Microsoft Whiteboard
Zoals in bovenstaande video zichtbaar is, leent Microsoft Whiteboard zich op meerdere manieren voor gebruik in het onderwijs. Wil je meer weten over deze applicatie, lees dan de praktische vragen hieronder door of laat je inspireren door ervaringen van collega's.
Praktische vragen
Je kunt studenten uitnodigen om samen te werken aan het Whiteboard tijdens interactieve sessies, waarbij ze ideeën kunnen delen, samenwerken aan opdrachten en visuele concepten creëren. Dit bevordert actieve participatie en betrokkenheid.
Zorg ervoor dat je de privacy-instellingen van Whiteboard juist configureert, bijvoorbeeld door de toegang te beperken tot alleen studenten in je cursus of klasgroep. Dit bevordert een veilige en vertrouwelijke leeromgeving.
Je kunt Whiteboard-inhoud opslaan als referentiemateriaal voor studenten of voor toekomstige lessen. Door sessies te bewaren, kunnen studenten eerdere concepten opnieuw bekijken en verder uitbouwen, wat de leereffectiviteit kan verbeteren.