Menu
    English

    Slokker Bouwgroep B.V. vestiging Breda

    Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst

    Welkom in de inspiratieruimte van: Slokker Bouwgroep B.V. vestiging Breda

    Wie zijn wij 

    Zoek jij een leerzame stage bij een innovatief, bevlogen en strak georganiseerd bouwbedrijf? Dan komen we graag in contact met jou! 

    Slokker Bouwgroep maakt deel uit van de Slokker Groep, een familiebedrijf opgericht in 1935 en sindsdien uitgegroeid tot een speler van betekenis op de markt. Vanuit onze vestigingen in Almere, Amsterdam en Breda realiseren wij projecten in de sectoren woningbouw, onderwijs, zorg, commercieel, sport, renovatie en transformatie. Dit gebeurt op basis van diverse contractvormen. Steeds vaker zijn wij niet alleen de bouwer, maar ook verantwoordelijk voor het (technisch) ontwerp en het planmatig onderhoud van uiteenlopende vastgoedprojecten. 

    Wij bedrijven topsport in de bouw door te zorgen dat we de techniek tot in onze haarvaten kennen. We willen de allerbeste zijn in ons vak! Onze kernwaarden duurzaamheid, innovatie en kwaliteit komen vanuit onze maatschappelijke bevlogenheid. Wij blijven in ontwikkeling, met hart voor de toekomst en met de mens en het milieu centraal. 

    Een afstudeerstage bij Slokker is een ideale mogelijkheid om veel mensen te leren kennen, je netwerk op te bouwen en kennis te maken met de vele aspecten van de bouw- en vastgoedsector.  

    Potentiële afstudeeronderwerpen

    5D calculeren met BIM

    Om de hoge kwaliteit die Slokker nastreeft in zowel het bouwproces als het te realiseren product te waarborgen, is BIM de standaard binnen Slokker Bouwgroep. Door het BIM-model centraal te stellen als primaire informatiedrager, wordt alle informatie gecentraliseerd, is deze voor iedereen beschikbaar en reduceert het de diversiteit aan interpretaties. 

    We zijn op zoek naar een afstudeerder die onderzoek gaat doen naar 5D calculeren, dus hoe je de bouwkosten gemakkelijk kunt berekenen door direct gebruik te maken van een BIM-model. Dankzij 5D calculeren kunnen de gebouwonderdelen uit het BIM-model worden gekoppeld aan de calculatie begroting, waardoor de informatie uit het model de schakel is tussen ambitie en budget. Hoe kan Slokker het beste haar kengetallen koppelen aan het BIM-model, zodat er bij materiaalwijzigingen in het model direct kan worden gezien wat voor invloed dit heeft op de kosten?

    Met dit onderzoek zorg je ervoor dat wij als bouwbedrijf nog efficiënter kunnen werken!

    We gaan uiteraard graag nader in gesprek met jou om dit verder vorm te geven. Er is ook ruimte voor eigen invulling / ideeën. 

     

    Installatieconcepten

    De installatiemarkt is continu in beweging. Zowel bedrijven als consumenten werden in 2022 geconfronteerd met uitzonderlijk hoge energierekeningen. Deze prijsstijgingen hebben tevens geleid tot een explosieve vraag naar zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzame installaties in gebouwen. De snelheid van energietransitie werd de afgelopen jaren wederom in een hogere versnelling gezet. Gebouwverduurzaming is niet langer een nobel streven, maar een duidelijke business case. Naast de prijsstijgingen willen we op steeds meer momenten van de dag elektriciteit vervoeren dan ons net aan kan. Dat leidt tot netcongestie (filevorming op het elektriciteitsnet). We moeten daarom flexibeler met onze energie om gaan. Dat vraagt onder andere om een andere denkwijze. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de energievraag te verschuiven van de winter naar de zomer, zodat opgewekte stroom van zonnepanelen direct ingezet kan worden? Wij zijn op zoek naar een afstudeerder die hier onderzoek naar gaat doen.

    We gaan uiteraard graag nader in gesprek met jou om dit verder vorm te geven. Er is ook ruimte voor eigen invulling / ideeën. 

    Bouwfysica-gegevens koppelen aan BIM-model

    Om het ontwerp te toetsen of het voldoet aan de gestelde eisen vanuit BENG en Bouwbesluit kan een BIM-model worden toegepast om deze eisen te berekenen. Het koppelen van rekenformules aan elementen zorgen ervoor dat bij een vormwijziging de eigenschappen mee wijzigen. Berekeningen kunnen hierdoor worden geautomatiseerd waardoor de uitkomst kan gaan fungeren als prestatie-eis. Tevens kunnen er dankzij deze systematiek onderzoeken worden gedaan zoals open/dicht verhouding, vloeroppervlakte,  materialisatie eigenschappen, toepassen van luifels, licht en geluid berekening bij projecten. Onze vraag luidt als volgt: Op welke wijze kan Slokker het beste bouwfysische gegevens koppelen aan het BIM-model zodat het bijdraagt aan het geautomatiseerd toetsen van ontwerpeisen?

    We gaan uiteraard graag nader in gesprek met jou om dit verder vorm te geven. Er is ook ruimte voor eigen invulling / ideeën.