Menu Zoeken English

Afvalinzamelaars verzamelen!

Ga samen voor een schonere binnenstad

Toegankelijk voor studenten van de opleidingen: Bouwkunde, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed en Makelaardij.

De gemeente Dordrecht is voornemens de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten. Het verminderen van logistieke vervoersbewegingen draagt hieraan bij. Door de overige logistieke bewegingen emissieloos te maken realiseren we ook een schonere lucht en minder geluidsoverlast.

We zijn daarom voornemens een zogenoemde zero emissie (ZE) zone voor stadslogistiek in te voeren in het centrum van Dordrecht. We verminderen hiermee ook onze uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Deze ambitie wordt onder meer bekrachtigd in de ‘energietransitie Drechtsteden’, het mobiliteitsbeleid en het coalitieakkoord. Zero emissie privévoertuigen vallen hier dus niet onder. De geografische focus ligt op de binnenstad, omdat dat een concentratie van stadslogistiek bevat, en een gemakkelijk definieerbaar gebied is. De volgende stap is een aanpak voor de andere wijken 

Gemeente zou graag willen dat deze kansen worden onderzocht en dat de studenten bijdragen leveren aan plan van aanpak.  Help jij mee? 

Contactpersonen: 

Praktijkbegeleider: Simon Pikaar

Docent: Milou Spierings

Opdrachtgever:

Janno Heinen, gemeente Dordrecht 

Overige informatie: 

Aangesloten stakeholders uit de gemeente Dordrecht willen samen een emissieloze en leefbare binnenstad. Hiervoor willen zij graag samenwerken, maar er zijn best wat haken en ogen aan deze samenwerking. Studenten zijn ingeschakeld om deze zogenaamde ‘red flags’ in kaart te brengen. De partners staan in de startblokken, maar vragen hulp bij deze samenwerking:

HVC meldt: “ Elektrische vuilniswagens voor de binnenstad behoort tot de mogelijkheden. Pilot voor routeoptimalisatie of elektrificering staan ze voor open.”

Gemeente: “Verduurzaming afvalverzamling kan per direct starten, vaak loopt het spaak op aanbestedingscontracten in de dienstverlening. Is hier een oplossing voor te bedenken?”

Netwerk: “Combinatie verduurzaming logistiek met circulaire afvalinzameling achten wij kansrijk!”

Wie wil mee helpen Dordrecht mooi en duurzaam te houden en helpt mee met de routekaart die de gemeente al in gang heeft gebracht?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen