Menu Zoeken English

Centrum aanpak Barendrecht

Een aantrekkelijke infrastructurele inrichting voor het centrum

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed en Makelaardij

Waar draait het om? Een levendig, sfeervol en groen centrum. Een plek waar je graag winkelt, woont, werkt en elkaar ontmoet. Een centrum dat goed bereikbaar en duurzaam is, waar we met slimme oplossingen inspelen op klimaatverandering, waar genoeg woningen zijn en waar je makkelijk kunt parkeren. Dat hebben we voor ogen voor het centrum van Barendrecht.

Momenteel zijn al enkele locaties ontwikkeld en bij andere is de gemeente nog in de studiefase druk bezig. Voor dit MDC-project is de vraag ‘’Ontwerp een aantrekkelijke infrastructurele inrichting voor het centrum van Barendrecht’’. Het probleem waar jullie je mee bezig gaan houden is de verbinding van het oude dorpscentrum, waar de horeca is gevestigd op het doormanplein, met het winkelcentrum. Met de vernieuwingen in deze hoek is met de bouw van het Theater het Kruispunt onvoldoende rekening gehouden met deze verbinding en met de nieuwe inrichting van de Binnenlandse Baan, de Schaatsbaan en de 1e/2e Barendrechtseweg ook niet.

In de uitwerking hoef je jezelf niet te beperken tot alleen de openbare ruimte daar waar mensen zich oriënteren met bebouwingen. Zo kunnen diverse functies van panden de verbinding van de openbare ruimte versterken. College partijen CDA en GroenLinks zijn nu op zoek naar oplossingen om deze gebieden beter met elkaar te verbinden en hopen daarmee tevens de omgeving te vergroenen.

 

Contactpersonen:

Praktijkbegeleider: Maram Sharout

Docent: Bas van den Burg

 

    

Opdrachtgevers: 

Bethelkerk/fractie Groen Links:
Ada Dekker namens Groen Links

Barendrecht/Fractie CDA- Barendrecht:
Leo van Gelder namens CDA 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen