Menu Zoeken English

Bedrijventerreinen groen maken

Weet jij wat de waarde van groen is in Den Haag

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Makelaardij en Watermanagement

Bedrijventerreinen in Nederland zijn overwegend grijs, terwijl we staan voor enorme uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, met name door wateroverlast, en biodiversiteitsverlies. Zo is er volgens het WwF Living Planet Report 2020 68% daling van de populatie vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen in de wereld sinds 1970.

De urgentie voor meer klimaatadaptie en biodiversiteit is meer dan ooit aanwezig. Bedrijventerreinen kunnen hierin een belangrijke rol vervullen: de terreinen zijn overwegend grijs momenteel, terwijl er veel ruimte is voor groene oplossingen, denk bijvoorbeeld aan groene daken, groene gevels en groenstroken. Het ZKD in Den Haag is een plek waar momenteel gekeken wordt naar de vergroeningsmogelijkheden zowel ruimtelijk als de business case.

 

Wil je hieraan bijdragen? Voor de praktisch en creatieve student vragen we om slimme inzichten die de noodzakelijke vergroening van bedrijventerreinen helpen te versnellen. De bedoeling is om bedrijventerreinen te transformeren van grijze omgevingen naar toekomstbestendige werklandschappen van de toekomst. Vergroening is daarbij een middel dat bovendien een prettigere leefomgeving voor mensen creëert (30% van de werknemers werkt op een bedrijventerrein) en meer biodiversiteit terugbrengt.

Concreet houdt dit in dat de groep studenten zich twee weken lang op twee specifieke onderdelen vastbijten: (1) De mogelijkheden voor bijdrage aan vergroening van een aantal panden op een vooraf aangewezen plot in kaart brengen en doorrekenen, samen met de ondernemers en (2) de herinrichting van een groenstrook vormgeven, waarbij de mogelijkheden en creatieve inbreng eindeloos zijn.

Contactpersoon: 

 Praktijkbegeleider: Peter Anker 

 

 

 Opdrachtgever:

Rebel Flora & Fauna, Cathelijne Stikkers

 

Overige informatie: 

Voor de praktisch en creatieve studentvragen we om slimme inzichten die de noodzakelijke vergroening van bedrijventerreinen helpen te versnellen. De bedoeling is om bedrijventerreinen te transformeren van grijze omgevingen naar toekomstbestendige werklandschappen van de toekomst. Vergroening is daarbij een middel dat bovendien een prettigere leefomgeving voor mensen creeert (30% van de werknemers werkt op een bedrijventerrein) en meer biodiversiteit terugbrengt.  

Het vraagstuk ‘de waarden van groen’ is zeer actueel en wordt in meerdere disciplines steeds meer gevraagd. Kennis hierover is voor de student dan ook een pre. 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen