Menu Zoeken English

Bescherm de deltasteden St. Petersburg, Srinagar (Mumbay), Semarang en TaiPei tegen de zeespiegelstijging

Hoe beschermen we de internationale deltacities tegen de stijgende zeespiegel

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Watermanagement

Onderzoek de mogelijkheden om de deltasteden Mumbay, TaiPei, St. Petersburg en Semarang uit het samenwerkingsverband PreventingDeltacities te beschermen tegen de zeespiegelstijging.  

De CoP heeft op 18 november een symposium PreventingDeltaFloods georganiseerd. Gedurende deze dag hebben studenten plannen gepresenteerd om internationale deltacities te beschermen tegen de zeespiegelstijging. Deze plannen zijn gemaakt in samenwerking met studenten uit deze deltasteden. Aangezien deze plannen onder grote tijdsdruk zijn gemaakt wil de CoP deze plannen naar en hoger niveau brengen. De grote waterbouwaannemers uit Nederland hebben aangegeven dat zij ondersteuning willen bieden bij deze verbeterslag.  

Er ligt dus een uitdaging om samen met de partners van de CoP Hoogwaterveiligheid de diverse plannen die op 18 november zijn gepresenteerd voor New York, Paramaribo, Rio de Janeiro en Durban verder uit te werken. De partners van de CoP zijn de aannemingsbedrijven Boskalis, van Oord en van den Herik en het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam. 

Contactpersonen

 Praktijkbegeleider: Maram Sharout  

 Docent: Leo van Gelder/Andy Bruijns 

Opdrachtgever: Leo van Gelder

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen