Menu Zoeken English

Hoeveel bouwlogistieke dodelijke (fiets) ongevallen moeten er nog volgen?

De relatie tussen bouwverkeer en verkeersongelukken

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management en Logistics Management

In stedelijke distributie en in de bouw wordt de laatste jaren veel gesproken over duurzaamheid. Eén onderdeel van duurzaamheid is veiligheid. Uit onderzoek in Londen blijkt dat bij ruim 35% van de verkeersongevallen in Londen bouwlogistieke vervoersmiddelen betrokken zijn. Dit is onder andere aanleiding geweest om in Londen te komen tot regelgeving en als gevolg andere principes van het bevoorraden van bouwplaatsen in de binnenstad.  

Voor Rotterdam hebben we geen inzicht de verkeersveiligheid in relatie tot bouwlogistieke bewegingen. Inzicht in deze relatie kan leiden tot een hoger urgentiebesef bij de Gemeente Rotterdam om, ook vanuit een veiligheidsperspectief aanpalend beleid over bouwlogistiek te ontwikkelen. 

Om dit inzicht te geven voer je observaties uit en maak je van jouw bevindingen een professionele film van circa drie minuten waarin de relatie tussen verkeersveiligheid en bouwverkeer duidelijk wordt en geef je kansen aan voor het verbeteren van de situatie. 

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Simon Pikaar 

Docent: Giovanni Gloudie

 

Opdrachtgever: 

RDM Centre of Expertise

 

Overige informatie: 

Studenten werken 2 weken full time aan de opdracht.  

Basisafspraken aanwezigheid opdrachtgever: Aanwezig bij kickoff en eindpresentatie. 1x afspraak tussendoor mogelijk

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen