Menu Zoeken English

Full-scale infiltratiemetingen van Rotterdamse wadi’s

Het effect van de maaifrequentie op de infiltratiecapaciteit

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Makelaardij en Watermanagent.

Het is bekend dat de begroeiing van een groenblauwe infiltratievoorziening belangrijk is voor de infiltratiecapaciteit, in Rotterdam worden veruit de meeste wadi’s toegepast met grasbegroeiing. Echter is het onderhoud zeer bepalend voor het type gras dat zich ontwikkeld, dit gaat van ‘grasfalt’ (20x-26x maaien per jaar) tot bloemrijk grasland (2x maaien per jaar).

De gemeente wil graag weten welk onderhoudsregime in welke infiltratiecapaciteit resulteert, zodat het onderhoud van wadi’s geoptimaliseerd kan worden. Denk jij mee? 

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Rick Heikoop 

Docent: Rick Heikoop

 

Opdrachtgever: 

Gemeente Rotterdam

Overige informatie: 

Studenten werken 2 weken full time aan de opdracht. 19-29 april 

Basisafspraken aanwezigheid opdrachtgever:De opdrachtgever is bereikbaar voor een voorgesprek tbv het PvA, de kick-off 19 april (online?) en eindpresentatie 29 april (online?). De opdrachtgever brengt de studenten in contact met de juiste contactpersonen binnen de gemeente Rotterdam voor toegang tot de veldwerklocaties en (onder voorbehoud) het in huren van een waterwagen. Mogelijk kan de gemeente ook helpen met andere materialen, zoals infiltratieringen. 

Foto's

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen