Menu Zoeken English

Nieuwe plannen voor oude schoolgebouwen

Ontwerp mee aan de gebouwen van de toekomst

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed en Makelaardij

Herbestemming en transformatie van oude schoolgebouwen blijft een actuele opgaven. Zo ook in Oud-Mathenesse, een wijk nabij M4H. Die uitgaat van het principe  wederzijds profijt bij de ontwikkeling van M4H.  De nieuwe energie in de wijk vraagt om meer ruimte voor wonen, groen en voorzieningen. Twee oude schoolgebouwen bieden hierin perspectief: ontwerp jij mee aan de gebouwen van de toekomst? 

Contactpersonen:

Praktijkbegeleider: David ter Avest

 

 

Opdrachtgever:

Overige informatie:

De wijk Oud-Mathenesse/Het Witte Dorp, kampt met complexe problematiek, zoals een verouderde woningvoorraad, een hoog verloop, sociaal-maatschappelijke problematiek en een schraler wordend voorzieningenniveau. De wijk heeft zich in 2021 georganiseerd in de stichting Mathenesse aan de Maas met als doel het verbeterplan uit te voeren en toekomstplannen voor het gebiedmede te realiseren. Twee oude schoolgebouwen springen hierbij als eerste in het oog: een nieuwe bestemming lonkt. 

  1.  Een oud schoolgebouw (sloop) krijgt op deze locatie een mix van functies: zoals wonen, supermarkt, parkeren, winkels en horeca. Op deze kavel zal nieuwbouw verrijzen. Bij deze casus is er ruimte voor hoogbouw (.Locatie: Pinasplein). 
  2. Herbestemming supermarkt Dirk met buurthuis, kinderopvang BSO en wonen op de locatie wijkhuis de Put met binnenterrein dat nu parkeren is  (spelen en sporten). 
  3. Voor de transformatie van de 2e school is waarschijnlijk  herbestemming mogelijk met wonen en eventueel nieuwbouw bij/tegen aan met gemeenschappelijke tuin en woon-werkateliers. Wat is hier mogelijk? Of is een nieuwe basisschool mogelijk ( voor 2scholen obs + speciaal onderwijs) met sportzaal, ouderkamer, kantine met kookeiland, moestuin en buiten sport en spelen. Ook ruimte voor BSO en kinderdagverblijf Locatie: Finlandiaschool.  

WoH  werkt nauw samen met bewoners, gemeente  in Oud-Mathenesse en Het Witte Dorp. Verschillende initiatieven worden gestart en aangejaagd, zoals werkgroepen groen,bouwen en schoon,  het organiseren webinars en uitgeven vanMadM-Magazine.

Foto' s

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen