Menu Zoeken English

Rio de Janeiro, kustbescherming

Costa Carioca

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Watermanagement Let op! Belangrijk dat de studenten Engels spreken

De magie van de boulevard van Rio de Janeiro spreekt tot de verbeelding; de boulevard waar mensen kijken en bekeken worden, sporten, caipirinhas en água de côco drinken, palmbomen, muziek, ondergaande zon en surfers.

De kuststrook kampt tegelijkertijd met praktische problemen: stormvloed die de boulevard van Ipanema bedreigt, verstopping van het kanaal dat het grote stadsmeer met de zee verbindt, vervuiling van de zee door het open riool waar ook veel afval in terecht komt.

Vorig jaar werd tijdens het MDC project de uitdaging van de stormvloed onderzocht. Nu zal deel 2 plaats gaan vinden, waarin weer een ander probleem van de kust van Rio, ofwel, de Costa Carioca, in beeld zal worden gebracht. Daarbij zal worden aangehaakt aan de opgaven die de publieke gemoederen momenteel bezighouden (waaronder de bescherming van de kust en watervervuiling), en hopelijk zullen de resultaten (net als vorig jaar) tentoongesteld worden op de Arpoador, de mooiste plek van de boulevard van Rio!

Contactpersonen:

Praktijkbegeleider: Daniël de Witte

Docent: Jasenko Bektas

Opdrachtgever:

Évora Arquitetura 

Overige informatie:

Rio de Janeiro kampt met verschillende opgaven aan de kust. Vorig jaar werd tijdens het MDC project de uitdaging van de stormvloed onderzocht. Nu zal deel 2 plaats gaan vinden, waarin weer een ander probleem van de kust van Rio, ofwel, de Costa Carioca, zal worden onderzocht. Het doel van dit MDC project om de uitdagingen en oplossingen langs de kust van Rio telkens breder in beeld te krijgen. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen