Menu Zoeken English

Zoetwaterbel Rotterdam

Water als sociale meerwaarde voor de wijk

Toegankelijk voor studenten van de opleiding: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Makelaardij en Watermanagement

Rotterdam wordt afgekoppeld. Dit betekent dat de regen die op de daken en de straten valt niet langer in de riolering terecht komt. Deze regen wordt in de wijk opgevangen, vastgehouden en afgevoerd. De kosten voor het afvoeren zijn aanzienlijk hoog (denk aan de pompstations die het water via de singels wegpompen). De droogte problematiek in Nederland en in Rotterdam neemt toe, het water wordt schaarser en duurder.  

Wat zijn mogelijke gebruikers in de wijk van dit water? Is er een businesscase te verzinnen? En hoe kan sociale meerwaarde voor de wijk worden gecreëerd door de buitenruimte aan te passen?

Bedenk oplossingen, werk een ontwerp uit, bedenkt een business case en maak een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse voor de voorkeurs oplossing. 

Contactpersonen:

Praktijkbegeleider: David ter Avest

Docent: Nanda Sweres en Marlies van der Wee

 

Opdrachtgever:

Tim de Waele, gemeente Rotterdam

 

Overige informatie:

Verras ons! Wij zoeken een studententeam dat met een frisse blik naar de verzamelde informatie gaat kijken en met de resultaten van de verkenning zelf tot een eindproduct komt (vormvrij). Dus kijk met ons mee naar wat er speelt en leeft in de Noordrand, nu en mogelijk ook in de toekomst en verras ons met een interessant eindproduct!

  

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen