Menu
    English

    HR-studente genomineerd voor landelijke logopedieprijs

    Verbetering van voedingsadviezen aan mensen met beperking en slikproblemen

    25 september 2015

    Meike van Tankeren, recent afgestudeerd bij Hogeschool Rotterdam, is genomineerd voor de NVLF logopedieprijs. Tijdens haar afstudeerstage onderzocht ze hoe de begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking hen optimaal kunnen begeleiden bij eten en drinken.

    De winnaar van de logopedieprijs wordt bekendgemaakt tijdens het NVLF logopediecongres op 13 november a.s. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) kent het Studierichtingsoverleg Logopedie (SRO-Logopedie) jaarlijks een prijs toe voor een uitzonderlijk verdienstelijk afstudeerproduct op het terrein van de logopedie, dat door logopediestudenten in het kader van hun bacheloropleiding is geschreven. De inzendingen dienen betrekking te hebben op onderzoek op het terrein van de logopedie en de resultaten van het onderzoek dienen innoverend en aantoonbaar toepasbaar te zijn in de logopedische praktijk. Aan de hand van de volgende criteria zullen de juryleden de afstudeerproducten van de genomineerden beoordelen:

    Originaliteit en relevantie voor het werkveld

    Kwaliteit theoretisch kader

    Kwaliteit van de uitwerking van het onderzoek

    Leesbaarheid

    Het filmpje hieronder laat in het kort zien wat het onderzoek van Meike inhield.

    Meike deed haar afstudeerstage bij ASVZ, een organisatie die onder andere zorg verleent aan mensen met een verstandelijke/meervoudige beperking. Ze deed onderzoek naar wat zorgverleners bij ASVZ nodig hebben om cliënten na diagnose van 'dysfagie' (moeilijkheden met slikken) optimale begeleiding te kunnen geven. Met ondermeer kwalitatief onderzoek is geïnventariseerd waar verzorgenden die werken met deze doelgroep behoefte aan is omtrent overdracht en evaluatie van voedingsadviezen. In haar onderzoek concludeerde ze ondermeer dat meervoudige overdracht en tijdige evaluatie van de adviezen nodig zijn om de houdbaarheid van de voedingsadviezen te verlengen.