Na een werkoverleg was het tijd voor beide ministers zich te laten informeren en inspireren door het RDM Centre of Expertise. Bert Hooijer (directeur RDM CoE) vertelde over Hogeschool Rotterdam, RDM Campus en het RDM Centre of Expertise. Speciale aandacht daarbij was er voor de inrichting van onderwijsprojecten; multilevel (dus met mbo en wo), multi-disciplinair en werken in kleinschalige innovatieteams aan echte producten en prototypes.
De Duitse delegatie stelde vragen over de samenwerking tussen mbo en hbo en was zeer geïnteresseerd in de rol van bedrijven en de bekostiging van dit soort onderwijs.
Rondleiding op RDM Campus; bezoek aan RDM Makerspace en gesprek met het Aquabots-team
Na het gesprek volgde een rondleiding over RDM Campus. De tour ging door het onderwijsgedeelte en door naar het bedrijvengedeelte van Innovation Dock waar RDM Makerspace werd bezocht. Peter Troxler (lector Kenniscentrum Creating 010) gaf daar de nodige achtergrond bij het fenomeen Makermovement, de opkomst van fablabs en makerspaces en de betekenis ervan voor het onderwijs.
Eva Coosje van der Velde, operationeel manager bij RDM Makerspace, haakte hier op aan door te vertellen hoe zei vanuit haar studie Industrial Product Design via het Stadslab van Hogeschool Rotterdam uiteindelijk bij RDM Makerspace terecht is gekomen. Al tijdens haar studie heeft ze een enorme surplus aan skills en een netwerk opgebouwd.
Tot slot gingen de ministers in het Imtech Innovation Lab in gesprek met docenten, studenten en onderzoekers die betrokken zijn bij het project Aquabots van RDM Centre of Expertise.
Lees meer over het bezoek op de website van RDM CoE.