Menu
    English

    Stimuleringsprijzen Gemeente Rotterdam voor studenten Willem de Kooning Academie uitgereikt

    Jaarlijkse Drempelprijzen

    03 juli 2017

    De Gemeente Rotterdam en de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam hebben vrijdag 30 juni 2017 de jaarlijkse Drempelprijzen uitgereikt, tijdens de eindexamenexpositie ‘Graduation Show 2017’.

    De aanmoedigingsprijs van € 5.000 wordt ieder jaar door een vakkundige jury uitgereikt aan drie uitzonderlijke eindexamenkandidaten.

    Sinds 2014 heeft de academie het traditionele onderscheid tussen ‘autonoom’ en ‘toegepast’ definitief losgelaten en studeren studenten af binnen een van de profielen van ons curriculum – Autonomous, Social of Commercial Practices. De winnaars van de Drempelprijs ontvingen hun prijs ook binnen een van deze categorieën.

    Autonomous practices

    De Drempelprijs Autonomous Practices 2016 was voor Ioana Tomici (Product Design) voor haar project 'Mobility at the End of the Line'. René Verouden, onderwijsmanager Autonomous Practices: "De jury was onder de indruk door een speculatief ontwerpproject dat een extreem fictief verhaal van massacontrole technopower en grootschalige data-mining verbeeldde. Het project biedt ons een verzameling van items - software en hardware, tekst en beeldmateriaal - die ons doet denken aan voortdurend toezicht en virtuele stalking."

    Social practices

    De Drempelprijs Social Practices ging naar Elise Marcus (Lifestyle Transformation Design) en haar project 'Mother Earth Network'. Practicecoördinator Iris Schutten verwoordde helder het standpunt van de juryleden: "Elise heeft ons verrast met de 3D-installatie die haar 'Mother Earth Network' laat zien. Ze nodigt burgers uit om allerlei datasets van alle aspecten van de natuur en de aarde in een digitaal netwerk te laden."

    Elise's project is ook genomineerd voor de Hogeschool Rotterdam Bachelor Award

    Commercial practices 

    De Drempelprijs Commercial Practices ging naar Amy Guijt (Graphic Design) voor haar project 'Harde feiten, zachte interpretaties'. Arie van Baarle - User Advocate - zei namens zijn jury: "De winnares is bij zichzelf begonnen en heeft van daaruit doorgewerkt aan een ontwerp dat van algemene betekenis kan zijn. Het eindproduct past bij haar toekomstvisie en biedt haar nog kansen te over." De Willem de Kooning Academie wenst haar winnaars alle geluk en ziet hun loopbaan als Creating Pioneers met vertrouwen tegemoet.

    Tijdens de graduation show werden ook drie onderzoeksprijzen uitgereikt. Deze prijs is in 2015 ingesteld om het belang van onderzoek in de kunsten te benadrukken.