In totaal deden 24 studententeams praktijkonderzoek voor LEVV-LOGIC. Hieruit kwamen twee finalisten die hun plannen mochten presenteren op donderdag 25 januari tijdens het seminar ‘Stadslogistiek in de praktijk: sharing best practices’. Met een sterke methodologische aanpak met betrekking tot vooral cargobikes, die veel steden direct kunnen gebruiken, wisten onze studenten van de technische minor Infrastructuur en Mobiliteit de jury van de LEVV-battle te overtuigen.
'Extra kick'
‘Het is natuurlijk geweldig dat we hebben gewonnen,’ vinden studenten Fred Hoogendoorn, Rik van Lonkhuizen, Robin van der Ree, Tim Sjouke en Fenno Visser. ‘Het geeft een extra kick dat onze inzet op deze manier erkend wordt.’
De winnende studenten deden onderzoek naar de mogelijkheden en infrastructurele gevolgen van het inzetten van cargobikes in Rotterdam. Zij combineren hun kennis van stedelijke inrichting, voertuigen en logistiek in een integrale benadering met aansprekende voorbeelden, aldus de jury.
LEVV-LOGIC
Het project LEVV-LOGIC is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool van Amsterdam en logistiek dienstverleners, verladers, voertuigaanbieders, netwerkorganisaties, kennisinstellingen en gemeenten. Het doel is nieuwe kennis ontwikkelen over logistieke concepten en businessmodellen met Lichte Elektrische Vrachtvoertuigen in de stedelijke context. Schone en stille LEVV’s bieden een oplossing voor de groeiende vraag naar de levering van goederen in de stad.
De minor Infrastructuur en Mobiliteit is onderdeel van de techniekopleidingen van Hogeschool Rotterdam. Techniek is een van de thema’s waarop Hogeschool Rotterdam zich richt om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden, sterk verbonden met het werkveld en praktijkgericht onderzoek. Dat doen we in zogenaamde Werkplaatsen. Lees hier meer over de WERKplaats Techniek.