Menu
    English

    Rijkswaterstaat en Hogeschool Rotterdam vervolgen praktijkonderzoek voor toekomstbestendige assets

    Werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland doen we samen. Hogeschool Rotterdam weet dat de uitdagingen van vandaag en morgen vragen om een sterke verbinding met overheid, ondernemers en omgeving. De afgelopen jaren werkten we al nauw samen met Rijkswaterstaat; ook de komende jaren blijven we dit doen.

    Samen deden we met Rijkswaterstaat onderzoek naar thema’s zoals assetmanagement, waterkwaliteit en smart shipping. De samenwerking bleek een succes, en krijgt nu een vervolg: afgelopen dinsdag (28 januari 2025) ondertekenden we een nieuw afsprakenkader. De komende jaren werken beide partijen verder aan onderzoek voor toekomstbestendige assets.
    /

    Afsprakenkader ondertekend door Dr. Willemijn Dicke, Directeur CoE HRTech en Ingeborg Absil, Directeur Bereikbaarheid en Netwerkkwaliteit, Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) Rijkswaterstaat

    𝗦𝘁𝗲𝗿𝗸𝗲 𝗳𝗼𝗰𝘂𝘀 𝗼𝗽 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸
    De samenwerking draait om de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en de praktijk. De onderzoeken leveren waardevolle inzichten voor beleid, innovatie en uitvoering. De kennis die wordt ontwikkeld sluit altijd aan op onze kerntaken. 3 thema’s stonden de afgelopen jaren centraal:

    𝗔𝘀𝘀𝗲𝘁𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝘀𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿
    Onderzoek naar het verbeteren van de betrouwbaarheid van kritieke infrastructuur zoals de Maeslantkering.

    𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿𝗸𝘄𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 𝗲𝗻 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰𝘀
    Ontwikkeling van meetmethoden voor microplastics en het opstellen van nieuwe beleidsrichtlijnen.

    𝗦𝗰𝗵𝗲𝗲𝗽𝘃𝗮𝗮𝗿𝘁 (𝘀𝗺𝗮𝗿𝘁 𝘀𝗵𝗶𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴)
    Onderzoek naar de gevolgen van autonome scheepvaart voor vaarwegbeheer, bemanning en techniek.

    𝗕𝗹𝗶𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘂𝗶𝘁
    Het nieuwe afsprakenkader biedt ruimte voor uitbreiding en verdieping. Naast de bestaande thema’s worden nieuwe onderwerpen toegevoegd, zoals:
    - Energietransitie en transitie in de haven;
    - Smart Maintenance vanuit het Offshore Expertise Centrum;
    - Klimaatadaptatie.

    /