Menu
    English

    ROCA 2024

    Een prestigieuze internationale competitie voor studenten en bedrijven

    25 september 2024

    Van 17 tot en met 22 november 2024 organiseert Hogeschool Rotterdam samen met de Carleton University uit Ottawa, Canada, een internationale business case competitie waaraan 16 studententeams van top business schools uit de hele wereld meedoen. Deze aankomende young professionals gaan CEO’s en CFO’s helpen antwoorden te vinden op de mega-uitdagingen van deze tijd. De focus ligt daarbij vooral op Leiderschap en Circulaire Economie.

    Studententeams afkomstig uit vijf verschillende continenten kijken vanuit verschillende achtergronden en perspectieven naar de grote uitdagingen van drie Nederlandse bedrijven en een Canadees bedrijf. Alle interdisciplinaire teams zijn getraind en gecoacht in het oplossen van complexe en strategische problemen. Ze hebben geleerd onder druk tot innovatieve oplossingen te komen. De ultieme test is de deelname aan deze internationale case competitie. 

    Op zondag is de opening en loting, op maandag, dinsdag en woensdag worden er poulewedstrijden gespeeld. De innovatieve oplossingen worden gepresenteerd aan de vakjury, grotendeels bestaande uit managers van vele bedrijven in de regio Rotterdam. De winnaars van elke poule en de twee beste runners-up gaan door naar de finale op vrijdag, die wordt geopend door wethouder Achbar van de gemeente Rotterdam.  

    De kern van deze competitie vormen uiteraard de cases. Deze zijn geschreven in nauwe samenwerking tussen het Kenniscentrum Business Innovation en de Rotterdam International Case Academy. Managers zijn geïnterviewd en er is onderzoek gedaan naar de verschillende branches. Nu we de juiste verwoording hebben voor de op te lossen problemen, zijn we in de laatste fase van de eindredactie. Straks kunnen de studenten hun tanden zetten in vier prachtige cases die ook na de competitie weer in het onderwijs gebruikt zullen worden. 

    Benieuwd naar de casussen en uitkomsten? Geef je dan op om aanwezig te zijn bij de finale (of andere wedstrijddagen). Stuur een mailtje naar case-academy@hr.nl Je bent van harte welkom! 

    Klik hier voor meer informatie