Het voormalig havengebied - zo groot als de binnenstad - mag rustig worden beschouwd als ideaal onderzoeksobject en een nóg betere leeromgeving voor onze studenten. Afgelopen vrijdag vond de officiële opening van deze locatie plaats. Dit in het bijzijn van wethouder Said Kasmi, Hogeschool Rotterdam CvB-lid Wijnand van den Brink (samen op de foto hierboven), Gert-Joost Peek en Hannah Beljaars-Frederiks (beide Hogeschool Rotterdam) en Monica Adams (Keilecollectief).
''Het hebben van een fysieke plek in het M4H-gebied is van onschatbare waarde’’, reageert Beljaars. ''Hier komen lokale partners, studenten en innovators samen om bij te dragen aan de duurzame toekomst van het gebied. Door samen te werken en kennis te delen, bouwen we mee aan een veerkrachtig M4H.’’
Een leefbare stad voor iedereen
De plannen zijn ambitieus. En dat moet ook. Want de toekomst vraagt om lokale oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Stad en haven staan voor grote opgaven op het gebied van wonen, werken, sociale veerkracht, mobiliteit, klimaat en energietransitie. Kortom: een leefbare stad voor iedereen.
We weten dat dit vraagt om integraal en discipline/opleidingsoverstijgend te werken en dit staat daarom ook centraal in de nieuwe ambities van de Hogeschool. Iedereen wil dat, maar hoe doe je dat? Hoe breng je al die disciplines bij elkaar?
Uitwisseling van kennis en ervaring
De leerwerkgemeenschap is een leeromgeving waarin studenten, docenten en professionals uit het werkveld samenwerken. Een lerend netwerk waarbinnen we onderwijs en praktijk meer aan elkaar willen verbinden, maatschappelijke vraagstukken integraal willen benaderen en als doel hebben om samen te leren en maatschappelijke meerwaarde te creëren. Niet alleen het leerproces van de student staat hierbij centraal. Ook de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de opleiding en de praktijk.
We leren van en in de stad, maar ook mét de stad. M4H is daar het perfecte voorbeeld van.
De Leerwerkgemeenschap M4H is gestart met de volgende partners: het Keilecollectief, de Voedseltuin, Programmabureau M4H en de Mannen van Schuim. Vanuit het Instituut voor de Gebouwde Omgeving van Hogeschool Rotterdam is de Leerwerkgemeenschap gestart. Maar het houdt hier niet op. Wij zien graag dat alle studenten van zowel de sociale, de economische en de technische opleidingen, maar ook van Willem de Kooning Academy hier aan de slag gaan.
Wil je meer weten over de Leerwerkgemeenschap M4H of zie je kansen om samen te werken? Neem dan contact op via lwg-m4h@hr.nl. Of bekijk de LinkedIn-pagina.
Bij Hogeschool Rotterdam werken we aan de uitdagingen in de stad. Dat doen we samen met het onderwijs, studenten en docenten van meerdere opleiding, met partners en doormiddel van onderzoek. Wil je weten hoe we dat doen? Hier lees je er alles over.