Menu Zoeken English

Plan kwaliteitsafspraken Hogeschool Rotterdam krijgt instemming NVAO-panel

11 mei 2020

Een panel van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft het Plan Kwaliteitsafspraken van onze hogeschool opnieuw beoordeeld en is op alle criteria tot een positief oordeel gekomen.

Kwaliteitsgelden komen beschikbaar

Vorig jaar kreeg ons plan nog geen instemming, zodat een herbeoordeling nodig was. Dit positieve resultaat leidt ertoe dat de gelden die verbonden zijn aan de kwaliteitsafspraken tot en met 2024 beschikbaar worden gesteld aan onze hogeschool. Op jaarbasis is dit een bedrag van ruim tien miljoen euro in 2020 tot zesentwintig miljoen euro in 2024. 

Hersteltraject zorgvuldig aangepakt 

Het beoordelende panel kwam tot haar uitsprak in een digitale bijeenkomst en was zeer te spreken over de wijze waarop onze hogeschool het hersteltraject had ingericht. Panelvoorzitter Wim Boomkamp: “Wij complimenteren Hogeschool Rotterdam met de zorgvuldige aanpak van het hersteltraject. De plannen van de instituten en de diensten zijn nu concreet, realistisch en haalbaar. Ook de monitoring is adequaat ingericht. Wij hebben kennis kunnen nemen van de intensieve betrokkenheid van de instituutsmedezeggenschapsraden evenals de Centrale Medezeggenschapsraad bij de goedkeuring van de bijgestelde plannen. Op alle drie criteria uit het beoordelingskader zal het panel het positieve oordeel ‘voldoet’  meegeven aan het NVAO-bestuur.” 

Plannen verdiept 

Collegevoorzitter Ron Bormans reageert verheugd: “Nadat ons plan vorig jaar was afgewezen, heeft onze afdeling Auditing Monitoring en Control een kritisch rapport uitgebracht en ons heldere richtlijnen meegegeven voor het hersteltraject. De instituten en diensten zijn hiermee het afgelopen half jaar hard aan de slag gegaan. Door het hersteltraject hebben wij ook verdieping aan kunnen aanbrengen in de verschillende plannen, zonder onze oorspronkelijke visie en doelstellingen opzij te zetten. Ook in deze coronatijd gaan wij ervan uit dat de doelstellingen uit het plan Kwaliteitsafspraken gewaarborgd blijven.”

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen