Menu Zoeken English

Van heel Rotterdam leest! naar Heel HR leest!

Leesplezier is de sleutel
09 juni 2021

Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking is Heel Rotterdam leest!. Met Heel HR leest! sluit Hogeschool Rotterdam hier graag bij aan. Wij willen in de hele onderwijskolom voor een Rotterdams leesoffensief zorgen. Onze kinderen, leerlingen en studenten willen wij een rijke leesomgeving bieden. Leesplezier is hierin dé sleutel tot een betere lees- en taalvaardigheid.

Manifest Heel Rotterdam Leest

Rotterdam heeft 2021 uitgeroepen tot Jaar van de Taal. Ruim 20% van alle Rotterdammers behoort tot de groep laaggeletterden (landelijk is dit rond de 12%). Dit moet anders en kan anders. Wij grijpen het Jaar van de taal aan om het lezen in Rotterdam en bij Hogeschool Rotterdam nog beter op de kaart te zetten. Daarom hebben we een Manifest Heel Rotterdam Leest opgesteld waarin we helder verwoorden waarom we meer aandacht moeten besteden aan lezen en leesplezier.

Op 30 september vindt de aftrap van dit Rotterdamse initiatief plaats met een conferentie en de ondertekening van het Manifest Heel Rotterdam Leest. Rotterdamse bestuurders van kindercentra, po, vo, mbo, hbo en wo en samenwerkingspartners als Bibliotheek Rotterdam, gemeente Rotterdam, Passionate/Bulkboek, Donner en CED-groep ondertekenen dan het manifest. Ook Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam plaatst graag zijn handtekening en geeft aan het een belangrijk thema te vinden.

Lees het Manifest Heel Rotterdam Leest!

Vervolg

De komende tijd zul je meer horen over Heel Rotterdam leest! en Heel HR leest!. In ieder geval gaat in september een website in de lucht.

Contact

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Ellis Wertenbroek (e.j.m.wertenbroek@hr.nl).

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen