Menu Zoeken English

Kennismaken in Coronatijd

Zo doet CMD dat met de box!
09 juni 2021

Hoe bevorder je in een blended leeromgeving de sociale interactie van eerstejaars studenten? Onze derdejaars CMD’ers hebben daarvoor onderzoek gedaan onder middelbare scholieren, studenten, docenten en experts onderwijsleertechnologie en didactiek.

Het ontwerpresultaat werd de ‘How to Hack CMD’ box, die meteen is ingevoerd afgelopen september. Na de eerste kennismaking online was er op locatie een programma met spellen en lunch en kreeg elke eerstejaars een eigen box mee naar huis vol met verassingen. Zo zitten er versnaperingen in voor tijdens de online introductie-activiteiten, How to Hack-kaartjes voor tijdens online workshops en teamoverleggen, QR-codes, een etui voor schetsmaterialen en een origineel CMD-shirt. De box draagt bij aan de sociale interactie maar dient ook de behoefte aan verbinding, begeleiding, structuur én een lekker informele sfeer.

CMD-studenten staan vaker voor dit soort vragen en zijn gewend voor opdrachtgevers te werken zoals de politie, de NOS, de ANWB en nu voor hun eigen opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) aan Hogeschool Rotterdam. CMD leidt digital designers op: ontwerpers van digitale producten, diensten en services die het leven makkelijker en leuker maken. Daarvoor duiken zij in het leven van de gebruikers: hoe ziet die wereld eruit? En hoe gedragen mensen zich, wat zoeken ze, en wat moet er anders? Daar hoort ook bij kritisch leren nadenken over privacy en hoe je bijvoorbeeld data inzet bij het ontwerpen.

CMD’ers zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt en gaan aan de slag bij een ontwerpbureau, een non-profit, een start-up of juist een grote corporate of zoeken de maatschappelijke kant op als freelancer voor een ziekenhuis of gemeente.

Binnenkort gaan onze eerste- en tweedejaars samen aan de slag voor een nieuwe gevulde box als onderdeel van het totaalprogramma van de eerste kennismaking tot ver in het jaar 1 onderwijs. Voor de komende eerstejaars willen we met de box opnieuw het blended onderwijs verrijken. Toch een mooi cadeautje in kennismakingstijd nu zij al zoveel hebben moeten laten?

Benieuwd? Meer weten over CMD Rotterdam? www.hr.nl/cmd

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen