Menu Zoeken English

Over de toekomst gesproken: dankzij virtual reality staan studenten midden in de praktijk

14 juni 2021

Studenten van de opleidingen Maritiem Officier en Creative Media and Game Technologies (CMGT) werken samen aan de Virtual Reality Stress Game, zodat ze weten hoe ze moeten handelen in penibele situaties aan boord van een schip.

Het is een apart gezicht: een handvol studenten Maritiem Officier staat in een klaslokaal van het Rotterdam Mainport Institute met hun armen te bewegen. Ze zien elkaar niet, want op hun hoofd dragen ze een virtual reality-bril. Ze begeven zich virtueel op een containerschip dat op weg is naar de Rotterdamse haven.

Zo'n situatie maken ze tijdens hun studie normaal gesproken niet vaak mee, maar dankzij de Virtual Reality Stress Game kunnen ze bij wijze van spreken op elk gewens moment aan boord stappen. Op die manier staan ze midden in de praktijk en kunnen ze inspelen op stressvolle situaties door goed met elkaar te communiceren. En dat allemaal dankzij een samenwerking met studenten van de opleiding Creative Media and Game Technologies, die helpen met het ontwikkelen van de game. 

Bekijk de video

In de rubriek 'Over de toekomst gesproken...' gaat bestuurslid Zakia Guernina op bezoek bij studenten van Hogeschool Rotterdam om te zien hoe zij in de praktijk aan het werk zijn. In aflevering 8 neemt ze een kijkje bij de studenten van de opleidingen Maritiem Officier en Creative Media and Game Technologies die aan en met de Virtual Reality Stress Game werken:

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen