Menu
    English

    Jaarverslag 2018

    Onderwijs met gelijke kansen voor iedereen. Studenten die worden opgeleid tot professionals die open staan voor veranderingen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. En onderwijs waarbij de kwaliteit voorop staat. Hoe verliep 2018 op deze en andere gebieden voor Hogeschool Rotterdam?

    Mensen van Hogeschool Rotterdam

    Studenten en medewerkers aan het woord

    Hoe ervaar jij de kwaliteit van ons onderwijs? Is het inclusief genoeg? Praktijkgericht? We vroegen het aan een aantal studenten.

    Charinthon over  internationalisering

    Charinthon over internationalisering

    “Ik kom uit Thailand en ben hier pas zes maanden, maar ik heb nu al ongelooflijk veel verschillende mensen uit verschillende culturen ontmoet. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt en ik merk dat ik daar heel veel van kan leren. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om bepaalde zaken aan te pakken; dat is erg interessant om te zien.”

    Mohammed over kleinschaliger onderwijs

    Mohammed over kleinschaliger onderwijs

    “Elke student steekt anders in elkaar, ieder heeft zo z’n eigen behoeften. Als je in kleine groepen werkt, is het voor de docent gemakkelijker om daarop in te spelen. Studenten merken dat, waardoor zij er zelf ook nóg meer voor willen gaan. Zeker nu ik aan het afstuderen ben, vind ik het prettig om in kleine groepjes te werken in plaats van met dertig medestudenten. Ik heb nu een uur tot anderhalf uur intensief contact met mijn docent en daar heb ik veel profijt van.”

    Mandy over inclusief onderwijs

    Mandy over inclusief onderwijs

    “Ik kom van een ‘witte’ middelbare school, dus ik kwam aan de Hogeschool Rotterdam best in een andere wereld terecht. Maar hier voel ik me veel meer thuis. Het maakt niet uit of je donker, transgender of moslima bent; iedereen gaat hier op een heel natuurlijke manier met elkaar kom. Zowel studenten als docenten. Dat heeft niet alleen mijn studie, maar ook mijn leven verrijkt.”

    Justin over contextrijk onderwijs

    Justin over contextrijk onderwijs

    “Alles wat ik leer, kan ik gelijk in de praktijk brengen. Dan weet je direct waar je het allemaal voor doet. Als je weet waaróm je iets leert en waarvoor je het kunt gebruiken, dan blijft het veel beter hangen. Het is heel vet om voor échte bedrijven creatieve dingen te bedenken, die ze daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken. Er is niets leukers dan merken dat je impact kunt hebben.”

    Amar over kwaliteitsverbetering onderwijs

    Amar over kwaliteitsverbetering onderwijs

    “In mijn eerste jaar vond ik dat we redelijk globaal les kregen. Maar nu ik aan mijn tweede jaar ben begonnen, merk ik dat we echt de diepte in duiken. Alles wordt veel gedetailleerder besproken. Als ik aan een docent vraag of hij andere voorbeelden dan in het boek kan geven, rollen die er eigenlijk altijd gelijk uit. De begeleiding vind ik echt heel erg prettig.”

    Natasja over haar nieuwe mastertitel

    Natasja over haar nieuwe mastertitel

    “Doordat ik als docent nu zelf mijn master heb gehaald kan ik studenten beter helpen bij het opzetten van hun onderzoek. Bovendien weet ik op mijn 48e weer hoe het is om in de schoolbanken te zitten, haha. Ik kan me verplaatsen in studenten als ze ergens tegenaanlopen en hen dus gerichter weer op weg helpen.”