Menu Zoeken English

Oud-medewerkers

Netwerken met oud-collega's

Hogeschool Rotterdam wil niet alleen een goede werkgever zijn, maar wil ook graag wat betekenen voor oud-medewerkers.

Een groep oud-medewerkers heeft het initiatief genomen om activiteiten te organiseren voor oud-medewerkers die contact willen houden met Hogeschool Rotterdam.

Activiteiten en faciliteiten

  • Twee keer per jaar is er een evenement speciaal voor oud-medewerkers rondom een bepaald (actueel) thema van de hogeschool met aansluitend een borrel waarin we elkaar kunnen bijpraten. Het evenement in september valt altijd samen met de jaaropening van de hogeschool.
  • Een lidmaatschap op de personeelsvereniging (PVHR). De personeelsvereniging organiseert een breed spectrum aan activiteiten. Bekijk een actueel overzicht op de site van de PVHR. Het lidmaatschap kost (net als voor actieve personeelsleden) 20 euro per jaar. Wil je lid worden? Geef je op via het aanmeldformulier.
  • De initiatiefgroep komt regelmatig (ca. om de twee maanden) bijeen. Heb je als oud-medewerker interessante punten horen wij dat graag. Als je ergens over mee wil praten, ben je altijd welkom op een vergadering van de initiatiefgroep.
  • Op verzoek kunnen we je in contact brengen met oud-collega’s indien ze lid zijn. Hierbij houden we de privacy altijd gewaarborgd.
  • Drie á vier keer per jaar een e-nieuwsbrief over relevante ontwikkelingen op de hogeschool. (nog in ontwikkeling) 
  • Gebruik faciliteiten van de mediatheek. Oud-medewerkers zijn welkom in de mediatheken van Hogeschool Rotterdam. Met een dag-login kan er ook toegang gekregen worden tot digitale kennisbronnen. Via een speciale lenerspas kan materiaal eventueel meegenomen worden. Kijk op de site voor meer informatie: hr.nl.mediatheek
  • (Vrijwilligers)werk richting hogeschool, bv. in de vorm van gericht advies, helpen bij het coachen van specifieke studenten, bijdragen aan een kenniscentrum, geven van een gastcollege, coachen van medewerkers, benaderbaarheid voor enquêtes van studenten, hand- en spandiensten voor de eigen oude afdeling
  • 'Bijgepraat' worden over bv. nieuwbouw, digitalisering in het onderwijs, peercoaching, de relatie onderzoek en onderwijs, onderwijskundige 'hypes'
  • Deelname aan de hogeschool-jaaropening en indien mogelijk personeelsfeesten, of bv. een 'kerstfeest' van de eigen afdeling
  • Een abonnement op Profielen (magazine en/of e-nieuwsbrief). Wil je de papieren versie thuis toegezonden krijgen en/of je abonneren op de maandelijkse e-nieuwsbrief. Meld je hiervoor aan via profielen@hr.nl onder vermelding van postadres en/of e-mailadres

Terugblik en volgende bijeenkomst

Lees de impressie van de bijeenkomst van 5 maart 2019 op het Rotterdam Mainport Institute. De eerstvolgende bijeenkomst is zoals gebruikelijk rondom de jaaropening van de hogeschool begin september.

We houden je op de hoogte via de e-nieuwsbrief.

Lid worden?

Ben je een oud-medewerker van HR en heb je belangstelling om lid te worden? Geef dan je e-mailadres door via oudmedewerkers@hr.nl. Je ontvangt dan de e-nieuwsbrief met informatie over alle activiteiten en een uitnodiging voor de eerstvolgende bijeenkomst. Weet je oud-medewerkers die ook interesse kunnen hebben? Wijs ze dan op deze pagina. 

De groep oud-medewerkers heeft regelmatig overleg met het CvB over haalbaarheid en concretisering van een aantal nog te ontwikkelen zaken. Daarover houden wij je op de hoogte via bijeenkomsten of e-mail.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen