Menu
    English

    Einde van bestuurstermijn collegelid Wijnand van den Brink

    Wijnand van den Brink treedt na twee bestuurstermijnen per 31 maart 2025 terug als lid College van Bestuur, maar blijft nog enige tijd betrokken bij Hogeschool Rotterdam.

    Wijnand van den Brink zegt hierover: “Het einde van mijn 2e termijn als lid College van Bestuur (CvB) komt in zicht. Na een aantal enerverende jaren, waarin ik met heel veel plezier, enthousiasme en inzet heb bijgedragen aan de ontwikkeling van deze mooie hogeschool, heb ik besloten mijn werk/privébalans meer in evenwicht te brengen. Dat betekent dat er een einde komt aan mijn bestuurslidmaatschap. Om de Raad van Toezicht (RvT) en het bestuur ruimte te geven om een opvolger te vinden, treed ik per 31 maart 2025 terug als lid CvB. 

    Plezierige samenwerking 

    “Dit was geen makkelijk besluit. Zeker gezien de goede samenwerking met mijn medebestuurders Sarah Wilton-Wels en Hanneke Reuling. Met hen zou ik nog bergen kunnen verzetten. Dan valt het meedelen dat je voor jezelf nu een ander pad in wil slaan zwaar. Zij zorgen ervoor dat ik in deze bestuursperiode met ontzettend veel enthousiasme en plezier mijn werk kan doen. Ik vind het een eer om mede-sturing te mogen geven aan onze mooie hogeschool en hoewel afscheid nog niet aan de orde is, wil ik toch graag eenieder bedanken voor de waardevolle samenwerkingen in de afgelopen jaren.”

    Lid College van Bestuur Wijnand van den Brink.

    Reacties voorzitters RvT en CvB op besluit Wijnand

    Anja Oskamp, voorzitter Raad van Toezicht: “Ik zie een College van Bestuur dat met veel energie, plezier en synergie gezamenlijk de schouders eronder zet. Wijnand beaamt dat, maar ik begrijp ook dat de zware bestuurstaak, waar hij zich met hart en ziel voor heeft ingezet, veel van hem gevergd heeft. Ik begrijp daarom zijn wens om meer balans tussen werk en privé te zoeken, hoewel ik het jammer vind dat we zijn kennis, nuchterheid en rust niet meer kunnen inzetten. Ik ben dankbaar voor alles wat hij Hogeschool Rotterdam heeft gegeven. We zullen hem missen als bestuurder.”
     
    Collegevoorzitter Sarah Wilton-Wels: “Toen Wijnand mij vertelde over zijn voornemens merkte ik dat het me raakte en ik het ook goed begreep. Het zijn tropenjaren geweest. Zijn positivisme, relativeringsvermogen, humor en nuchterheid ga ik missen, naast zijn bestuurlijke scherpte en collegialiteit!” 

    Van links naar rechts: lid College van Bestuur Hanneke Reuling, lid College van Bestuur Wijnand van den Brink en voorzitter College van Bestuur Sarah Wilton-Wels.

    Hart voor onderwijs, de hogeschool en de stad Rotterdam blijft

    Wijnand van den Brink vervolgt: “35 jaar geleden begon, met de eerste stapjes in het Rotterdamse onderwijs, -waarvan 26 jaar bij de hogeschool- mijn hart sneller te kloppen voor het onderwijs, voor de betrokken collega’s, voor de studenten en inmiddels ook voor de stad Rotterdam. Daar zal ik dan ook niet abrupt afscheid van nemen, want ik blijf nog enige tijd betrokken bij onze mooie hogeschool.” 

    Wijnand zal daarom nog een periode van ongeveer een jaar na zijn aftreden bijdragen met zijn kennis, ervaring en onderwijshart in de rol van Senior Projectleider strategische huisvesting. Hij gaat bijdragen aan de grote opgaven die we hebben op het gebied van huisvesting in verbinding met de buitenwereld en de betekenis die huisvesting kan geven aan onze strategische agenda. Wijnand laat weten: “Ik heb hier ontzettend veel zin in.” 

    Wij wensen Wijnand veel succes in deze nieuwe rol.

    Namens de Raad van Toezicht,

    Anja Oskamp
    Voorzitter Raad van Toezicht