De docenten doen de komende jaren onderzoek naar chemisch recyclen. ''Het onderzoek is onderdeel van een groter, landelijk project genaamd C-recycle'', legt Minkenberg uit. ''Vanuit de Europese Unie is besloten dat tegen 2050 de economie CO2-neutraal en circulair moet zijn. Om dit te bereiken, moet de chemie overstappen naar een duurzame manier van werken. C-Recycle ondersteunt het werkveld en het onderwijs met nieuwe leer- onderzoeks- en trainingsmogelijkheden. Onze hogeschool krijgt vanuit C-recycle, samen met andere projectpartners (zie laatste twee alinea's), financiering om onderzoek te doen en onderwijs te creëren.''
Samenwerken aan projecten
Studenten doen nu al mee aan het C-recycle onderzoek via een minor, onderzoeksprojecten in het tweede jaar en in semester 6. In dit semester werken verschillende opleidingen van het Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) samen aan projecten. Uiteindelijk worden de nieuwste ontdekkingen opgenomen in het curriculum.
Startups en ondernemers met innovatieve ideeën in groene chemie worden uitgenodigd om met studenten samen te werken. Door praktijkervaring in de laboratoria en deelname aan onderzoeksprojecten, doen studenten waardevolle ervaring op. Dit stoomt hen klaar voor een succesvolle carrière in de groene chemie.
Wil je meer informatie over dit onderwerp of denk je aan een samenwerking? Neem dan contact op met Christophe Minkenberg via: c.b.minkenberg@hr.nl
Over C-Recycle
C-Recycle is een project dat wordt gesteund door de Europese Unie. Projectpartners zijn de Centres of Expertise MNEXT en BWNO van Avans Hogeschool (penvoerder), Agricon Nederland, Corsair Europe, de Green Chemistry Campus, Hogeschool Rotterdam, NPSP, Teqtix, Technische Universiteit Eindhoven en VITO.
Het project C-Recycle heeft een totaalbudget van €3,5 miljoen en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, uit het Just Transition Fund.