Menu Zoeken English

Dr. Shengyun (Annie) Yang

Lector Digital Business

Dr. Annie Yang is lector Digital Business bij Kenniscentrum Business Innovation. Haar onderzoek is gericht op de digitalisering van het (Rotterdamse) mkb en welke kansen en barrières deze met zich mee brengt.

Digitale ontwikkelingen veranderen markten en concurrentieverhoudingen ingrijpend. Door bedrijfsprocessen te digitaliseren, wordt de efficiëntie en flexibiliteit van ondernemingen vergroot. Veel ondernemers zien kansen, maar weten niet waar te beginnen.  

Het nieuwe lectoraat Digital Business onderzoekt de kansen en barrières bij mkb bedrijven voor het digitaliseren van alle aspecten van hun organisatie, met specifieke aandacht voor interne processen. Doel van het lectoraat is om kennis te ontwikkelen die mkb-bedrijven helpt optimaal gebruik te maken van informatietechnologie, om zo bij te dragen aan hun digitale transformatie en duurzame groei.

Het lectoraat is niet alleen van groot belang voor het (regionale) mkb. Ook voor het economische onderwijs aan Hogeschool Rotterdam is de leeropdracht uiterst relevant. Digitalisering van bedrijfsfuncties staat als thematiek binnen het onderwijs nog in de kinderenschoenen en moet snel breed aandacht krijgen om studenten adequaat op te leiden voor de arbeidsmarkt van morgen.

Achtergrond

Dr. ShengYun (Annie) Yang, geboren in Shanghai, China, kwam naar Nederland om hoger onderwijs te volgen. Tussen 2005 en 2006 studeerde ze aan de Rotterdam School of Management en behaalde ze het diploma van Master of Science in Business Administration, Business Information Management (BIM). In 2014 promoveerde Annie en behaalde zij haar Ph. D. in Management Science. Bij het Case Development Centre van Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zij als (co-)auteur diverse cases geschreven. Naast lector Digital Business is Yang ook eigenaar van een consulting bureau voor digital en social media marketing. 

Openbare les 'Turning Data into Strategic Assets'

Op 17 november 2020 vond de openbare les van Annie Yang plaats. Een online openbare les die via livestream te volgen was.  

Meer informatie 

Volg Annie Yang

Op social media

 LinkedIn

Project(en)

Van Dr. Shengyun (Annie) Yang

Publicatie(s)

Van Dr. Shengyun (Annie) Yang
🍪

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Instellen