Over de onderzoeker
Over de onderzoeker
Na de studie is Karin van IJsselmuide gestart als inkoper bij Paktank (Vopak) om vervolgens als manager Inkoop voor de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen een inkoopbureau op te zetten. In 2007 is zij bij Nevi in dienst getreden en heb de opleiding Nevi 1 en Nevi publiek ontwikkeld, de laatste module die zij heeft geschreven in 2013 was Duurzaam Inkopen. Hierna is zij zich volledig ben gaan bezig houden met het aanjagen, doorontwikkelen en implementeren van dit mooie thema in verschillende rollen zoals voorzitter ISO 20400, adviseur Rijksoverheid, manager maatschappelijke programma’s, trainer, project-ontwikkelaar, Alliantiecoördinator SDG 12 enz. Sinds 1 oktober 2023 is zij verbonden aan het lectoraat Publieke Inkoop van totaal 5 Hogescholen waar circulair inkopen en samenwerken met de markt haar focus heeft. Dit lectoraat valt voor Karin vanuit de Hogeschool Rotterdam onder het Kenniscentrum Business Innovation.
Achtergrond
Via haar eigen bureau Karinijss geeft zij presentaties, trainingen en advies op het gebied van inkoop en aanbesteden. Ook werkt zij mee aan diverse projecten zoals bijv. versnellingsnetwerk circulair inkopen, duurzame en gezonde voeding in de Zorg (Toekomstproef) enz. Als Alliantiecoördinator SDG 12 duurzame consumptie en -productie is zij het boegbeeld en tevens helpdesk voor Nederlandse organisaties om positieve impact op dit belangrijke doel te bereiken.
Onderzoeker
Als onderzoeker zet Karin zich in voor de power of procurement! Ieder mens maar ook iedere organisatie, groot of klein, profit of non-profit, koopt nl. grondstoffen, producten of diensten in. Hierdoor zijn organisaties ook in grote mate afhankelijk van leveranciers in de keten om succesvol te kunnen zijn. Inkoop heeft daarmee een enorme impact op het behalen van zowel maatschappelijke als organisatiedoelen. De publieke sector koopt voor meer dan 80 miljard per jaar aan producten en diensten in. De Hogeschool Rotterdam alleen al koopt trouwens voor meer dan 70 miljoen per jaar in. De invloed en impact op leveranciers en producten is daardoor enorm! Inkoop voor publieke organisaties is door het aanbesteden en de politieke/bestuurlijke omgeving echt een vak apart en vereist meer professionalisering, kennis, daadkracht en lef. Door onderzoek en het ontwikkelen van concrete tools, artikelen, white papers enz. gaat zij via het lectoraat hieraan bijdragen.
De missie van Karin is om professioneel en duurzaam inkopen in iedere opleiding een vast onderdeel te laten worden of hiervoor een keuzevak neer te zetten. De visie van Karin is iedere student goed voor te bereiden waardoor zij later zowel als consument als werkende door middel van inkoop een positieve impact genereren. Het doel van Karin is studenten te inspireren en te voorzien van de benodigde kennis voor het vak Inkoop zodat zij later met gemak kunnen doorstromen als professionele inkoper binnen de Overheid of het Bedrijfsleven.
Successful by passion!
In de media
- Column ‘Iedereen is van de wereld…’
- Column ‘We zijn klaar, er is een nieuwe richtlijn voor Maatschappelijk verantwoord Inkopen!
- Sustainable procurement verbinden met SDG’s
- Interview 'Wie betaalt, bepaalt'
- Dutch Wheel als vliegwiel voor MVI
- Podcast Spotify
- Video Sustainable Impact Factor over Samenwerken aan Duurzame Ambities
- Video Workshop Maatschappelij Verantwoord Inkopen in de Zorg
- Filmopname van Karin/Jordie over LOF tijdens congres Duurzaam inkopen in de zorg
- Duurzaam publiek aanbesteden
Socials