Over de onderzoeker
Met meer dan 4 jaar aan ervaring binnen de muren van Hogeschool Rotterdam, is Larissa geen onbekende meer. Onlangs heeft ze haar studie Creative Marketing & Sales voltooid waar ze haar passie ontdekte voor het aanpakken van complexe transitievraagstukken. Ze stortte zich tijdens haar afstudeeronderzoek op de duurzame transitie van Hogeschool Rotterdam binnen het programmateam 'Samen Duurzaam'. Larissa is nu klaar om haar kennis en enthousiasme in te zetten voor een betekenisvolle samenleving door middel van onderzoek binnen het Kenniscentrum Business Innovation
Achtergrond
Larissa heeft een boeiende achtergrond met een sterke focus op management, marketing, communicatie, en duurzame ontwikkeling. Ze begon startte na haar middelbare school met Mediamanagement en Organisatie aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens deze opleiding heeft zij zich ontwikkeld op het gebied van management, marketing en communicatie. Waaronder het organiseren van de deelname van het Grafisch Lyceum aan de Alpe d’HuZes, waar zij al jaren vrijwilliger is en ook in 2015 de berg heeft getrotseerd als deelnemer. Als vervolg op deze opleiding is zij gestart met de studie ‘Creative Marketing en Sales’ op Hogeschool Rotterdam.
Vervolgens zette ze haar educatieve reis voort door te starten met de studie 'Creative Marketing en Sales' aan de Hogeschool Rotterdam. Hier ontdekte ze haar passie voor duurzame ontwikkeling en betekenisvol ondernemen tijdens haar deelname aan het Fieldlab 'Betekeniseconomie' van Kees Klomp. Ze verfijnde haar interesse verder via de minor 'Leadership of Circular Transitions' en het nationale talentprogramma 'Leadership of the Circular Transition,' waar ze diepgaand in transitievraagstukken dook.
Door haar passie voor duurzame ontwikkeling stond dit onderwerp dan ook centraal tijdens haar afstudeeronderzoek binnen het programmateam 'Samen Duurzaam' op Hogeschool Rotterdam. De onderzoeksvraag was: 'Hoe kan duurzame ontwikkeling verder geïntegreerd worden binnen Hogeschool Rotterdam'. Tijdens dit onderzoek kreeg zij wederom bevestigd dat educatie dé manier is om mensen te inspireren en activeren. Dit is in de praktijk gebracht in de vorm van 'GO HR', de Green Office van Hogeschool Rotterdam, naast het opbouwen van de Green Office community en het onderhouden van de relaties, heeft Larissa verschillende events georganiseerd m.b.t duurzame ontwikkeling, bewustwording, activatie en regeneratie.
Tot slot heeft ze ook ervaring op het gebied van digitalisering. Ze heeft gewerkt bij Cyberworkplace, een stichting die jongeren opleidt tot cybersecurityspecialisten. Waar zij verschillende functies heeft mogen vervullen. Als marketeer was ze verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties, de online- en offline content ontwikkeling en het werven van nieuwe studenten. Daarnaast was ze verantwoordelijk de ontwikkeling én het geven van cybersecurity gastlessen bij verschillende onderwijsinstellingen en stichtingen. Bovendien werkte ze mee aan de financiën binnen de organisatie.
Larissa's reis toont haar gedrevenheid en veelzijdigheid, met een constante focus op duurzame ontwikkeling, educatie en innovatie. Haar betrokkenheid bij uiteenlopende projecten weerspiegelt haar vastberadenheid om een positieve impact te creëren en de wereld om haar heen te veranderen.
Onderzoeker
Larissa vervult een actieve rol in meerdere projecten die innovatie en duurzame ontwikkeling bevorderen:
1. "Digging2Serve" betreft haar betrokkenheid bij het onderzoek naar de impact van digitalisering in het MKB, vooral gericht op de dienstverlenende sector. Ze draagt bij aan het ontwikkelen van praktische instrumenten die deze bedrijven helpen om internationale relaties te smeden en te behouden, wat essentieel is om succesvol te opereren in internationale markten.
2. Het "Skills4Skills" project motiveert de mkb-maakindustrie te ondersteunen tijdens een tijd van ingrijpende veranderingen, waaronder digitalisering en evoluerende maatschappelijke ontwikkelingen. Ze werkt samen met organisaties zoals de Koninklijke Metaalunie, PKM, OOM, FNV, CNV, en De Unie om pilotprojecten uit te voeren. Dit project is gericht op duurzame inzetbaarheid en het bevorderen van levenslang leren, met een sterke focus op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden.
3. In "Servitization" waar gemeente, bedrijfsleven en onderwijs/onderzoek samenwerken, speelt Larissa ook een rol. Het project omvat de oprichting van een Living Lab in het Schiedistrict, dat fungeert als een broedplaats voor open innovatie. Dit Living Lab biedt alle betrokken partijen een waardevolle infrastructuur waarin ze elkaar kunnen ontmoeten, verbinden en versterken. Het uiteindelijke doel is om de samenwerking tussen bedrijven, instellingen, medewerkers en studenten te versterken en hen te helpen bij het omgaan met de noodzakelijke transformatie in hun aanpak van samenwerking en innovatie.
4. Tenslotte, in het kader van het onderzoek naar "maatschappelijke verslaggeving in het MKB" werkt Larissa samen met een consortium van accountantsorganisaties, hogescholen en de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA). Hier ligt de nadruk op de rol van mkb-accountants bij duurzaamheidsverslaggeving. Ze wil hen positioneren als themaregisseurs, in lijn met maatschappelijke verwachtingen en Europese wetgeving. Het onderzoek richt zich op het ontwikkelen van concrete tools die mkb-accountants kunnen inzetten om duurzaamheidsverslaggeving te bevorderen.
"Mijn missie is om bij te dragen aan het herstel en behoud van ecosystemen en de bevordering van duurzame ontwikkeling. Mijn passie voor de natuur en betekenisvol ondernemen drijven me om een positieve impact te creëren, zowel binnen als buiten organisaties. Ik streef ernaar om kennis over te dragen en daarmee anderen te inspireren om actie te ondernemen, met als doel een leefbare toekomst voor onze planeet en de samenleving".
Onderzoeker
Social shorts