Menu Zoeken English

Drs. Marja Poulussen

Hoofddocent

Sinds 2012 is Marja Poulussen werkzaam bij Kenniscentrum Talentontwikkeling als hoofddocent/ onderzoeker en betrokken bij onderzoeks- en onderwijsontwikkelingsprojecten voor aanstaande leraren in het mbo.

Marja Poulussen werkt sinds 1992 in het Hoger Onderwijs. Daarvoor had zij docerende en leidinggevende functies in het verpleegkundig beroepsonderwijs. 

Momenteel is zij projectleider van de aspirant Opleidingsschool MBO Rotterdam & Drechtsteden (OSMRD). Daarnaast is zij onder andere betrokken bij de HR brede leerwerkgemeenschap Diversiteit en het Honoursprogramma van de lerarenopleiding. Zij is programmaleider Onderzoek in onderwijs van HR academie. 

Om studenten van de Rotterdamse lerarenopleiding zich beter te laten oriënteren op de afstudeerrichting mbo, is een online magazine Aan de slag in het mbo ontwikkeld, dat laat zien hoe veelzijdig het mbo is en welke kansen en uitdagingen er liggen. 

In 2015 kwam ‘Kwaliteit in de klas (Bormans e.a., Vereniging Hogescholen) uit. Dit was voor onderzoekers van Kenniscentrum Talentontwikkeling aanleiding om met een aantal (oud) studenten in gesprek te gaan, met als resultaat het essay Onze studenten (2016). Dit werd in de zomer samen met het onderzoek Zoeken naar de weg omhoog (2016) van Roel In t Veld gepresenteerd op Hogeschool Rotterdam. Aan de orde komen de ongelijke kansen in het onderwijs, de superdiverse klassen, waarin zowel westerse- als niet westerse studenten en zowel theoriegerichte havisten als praktijk georiënteerde mbo’ers naast elkaar zitten. Tot slot wordt ingegaan op de rol van de hogeschool bij studiesucces en gelijke kansen. 

Project(en)

Van Drs. Marja Poulussen

Publicatie(s)

Van Drs. Marja Poulussen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen