Menu
    English

    Marloes van Gorp

    Senior onderzoeker

    Marloes is breed opgeleid als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en hogeschooldocent. In 2019 promoveerde Marloes aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar promotieonderzoek ging over de ontwikkeling van kinderen met cerebrale parese. Bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht onderzocht zij daarna de kwaliteit van leven van kinderen met kanker.

    Naast haar functie bij het Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam werkt Marloes bij het Mulier Instituut in de onderzoeksthema’s gezondheid en ouderen. Het doel van het Mulier Instituut is bijdragen aan goed onderbouwd beleid, gericht op de bevordering van sport, sportief bewegen en versterking van de sportsector. 

    Gezondheidsklachten, activiteiten en participatie van jongvolwassenen met cerebrale parese

    19 november 2019, Vrije Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam

    Korte toelichting van het onderzoek:

    Cerebrale parese (CP) beschrijft een groep van permanente beperkingen van houding en beweging die worden veroorzaakt door niet-progressieve verstoringen in het brein ontstaan voor of in het eerste levensjaar. Behalve fysieke beperkingen hebben mensen met CP vaak ook andere stoornissen, zoals bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of epilepsie. Alhoewel van alle mensen met CP de grootste groep de volwassen leeftijd heeft bereikt, is de kennis over (problemen in) het functioneren als volwassene met CP beperkt. Daarom heb ik een lange termijn follow-up studie gedaan van eerdere cohorten van kinderen en tieners met CP op een leeftijd van 21-34 jaar. In mijn promotieonderzoek bestudeerde ik zowel gezondheidsklachten in deze jongvolwassenen als de ontwikkeling en voorspellers van activiteiten en participatie in volwassenheid.

    Titel thesis: Health Issues, Activity and Participation of Young Adults with Cerebral Palsy : A long-term follow-up study