Menu
    English

    Lectorenplatform Zorg & Veiligheid

    Sommige mensen zijn vanwege hun gedrag of vanuit verschillende problemen in de knel geraakt. Rondom deze daders en slachtoffers treffen veiligheids- en zorgprofessionals elkaar. Hun gezamenlijke uitdaging is het creëren van toekomstperspectief voor deze mensen. Lectoren van verschillende Nederlandse hogescholen dragen hun steentje daaraan bij.

    Doel

    Het platform beoogt een lerend, levend en lenig netwerk te creëren rond een gezamenlijke Zorg & Veiligheid agenda. Het draagt bij aan het creëren van kennis, urgentie en slagkracht ten aanzien van maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken uit de praktijk.

    Resultaten

    Naast een uitgewerkte gezamenlijke onderzoeksagenda, zijn de beoogde resultaten van het platform jaarlijkse uitwisselingsbijeenkomsten, gezamenlijke subsidieaanvragen, projecten en publicaties. Nieuws, activiteiten en publicaties worden actief gedeeld binnen en buiten de hogescholen.

    Looptijd

    01 september 2023 - 01 september 2026

    Aanpak

    Het Lectorenplatform Zorg & Veiligheid verbindt lectoren met expertise op het snijvlak van zorg en veiligheid. Zij slaan gezamenlijk een brug tussen onderzoek en toepassing in de praktijk. Dat doen ze door letterlijk samen te gaan zitten en werken, en hun teams bijeen te brengen. Kookpansessies zijn daar een voorbeeld van.

    Samenwerking met kennispartners

    Het lectorenplatform staat open voor alle lectoren die actief zijn op het terrein van Zorg en Veiligheid. Op dit moment zijn dat:

    Ruud van der Horst, Hogeschool Rotterdam, Lectoraat Vakmanschap Forensische Zorg

    Andrea Donker, Hogeschool Utrecht, Lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid (penvoerend)

    Jan Dirk de Jong,  Hogeschool Leiden, Lectoraat Aanpak Jeugdcriminaliteit

    Hendrien Kaal, Hogeschool Leiden, Lectoraat Lvb en risicovol gedrag

    Susan Ketner, Hanze Hogeschool Groningen, Lectoraat Jeugd, Educatie en Samenleving 

    Henk Spies, Avans Hogeschool, Lectoraat Mind the Gap

    Het platform wordt ondersteund door VNG / Platform Sociaal Domein