Menu Zoeken English

Partners in zorg draaiboek

Publicatie van Kenniscentrum Zorginnovatie
J. Lange,de, C. Nijhuis, C.A. Klingeman | Rapport | Publicatiedatum: 01 januari 2007

Een methode ter verbetering van de communicatie tussen famillieleden en verzorgenden in een verpleeg- of verzorgingshuis voor bewoners met dementie

Dit draaiboek is bedoeld voor managers, teamleiders en zorgcoördinatoren in verpleeg- en verzorgingshuizen die zich afvragen hoe medewerkers en fami-lie beter kunnen samenwerken. Hoe kunnen ze als ‘partners in de zorg’ samen zorgen voor kwetsbare ouderen met dementie, voor ouderen die zo afhankelijk zijn van andere mensen. In dit draaiboek geven we handvatten en beschrijven we de methodiek die op de werkvloer van een verpleegafdeling in een verzorgingshuis ontwikkeld is. We presenteren deze methodiek aan de hand van het project Soenda. We starten dit draaiboek met de aanleiding waarom we als school en praktijkveld zijn gaan samenwerken. Daarna volgt een beeld van de verpleegafdeling en belichten we aan de hand van een beknopte literatuurstudie de achtergronden van de beschreven problematiek.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen