Samen opleiden

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
M.W.G. Theunissen | Lezing | Publicatiedatum: 20 juni 2017
“Vergeet maar snel wat je op de lerarenopleiding hebt geleerd, in de praktijk gaat het heel anders”, is een vaak gehoorde uitspraak. Op opleidingsscholen, waarin scholen en lerarenopleidingen intensief samenwerken bij het opleiden van studenten tot leraren, gaat deze uitspraak echter niet op. In haar openbare les beschrijft lector Mariëlle Theunissen de manier waarop scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs samenwerken met de lerarenopleidingen om aankomende leraren goed voor te bereiden op het beroep.

Deze publicatie is ook te bestellen via Bookalike.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie