Over het project
Projectbeschrijving
Het gaat om jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en/of een psychische kwetsbaarheid waarvoor volledige zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend is. Dat kan leiden tot een verminderde kwaliteit van leven, omdat onze complexe samenleving steeds minder toegankelijk wordt voor deze groep. Met deze SPRONG-groep dragen we bij aan een meer inclusieve samenleving voor mensen in kwetsbare situaties en posities. Dit doen we niet door aan de zijlijn te staan, maar met elkaar bij te dragen aan constructieve oplossingen voor crisissen in de zorg. Daarin leren we met en van ervaringsdeskundigen en zoeken we met het werkveld naar waar innovatie mogelijk en nodig is.
De SPRONG-groep heeft ook als doel het onderwijs te vernieuwen en de infrastructuur te verbeteren binnen het werk- en studieveld waarop het onderzoek betrekking heeft.
Samenwerking
De SPRONG-groep is een samenwerking tussen de CHE, Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij vormen het programmateam. Daarnaast wordt binnen de SPRONG-groep samengewerkt met 12 lectoraten (vanuit de 3 hogescholen), 12 ervaringsdeskundigen, 3 universiteiten, 11 werkveldpartners (waaronder Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, Gemeente Rotterdam, Werkplaats Sociaal domein Zuid-Holland Zuid, InHolland, Erasmus Universiteit Rotterdam, ST-Raw, CARE Lab Rotterdam) vanuit jeugdzorg, GGZ en de gehandicaptenzorg, 2 gemeenten, 2 kenniscentra, 3 belangenverenigingen en een beroepsvereniging.
Projectfeiten
Looptijd mei 2023 - 2027 |
Financiering Regieorgaan SIA |
Lectoraat Professionele Identiteit |