Menu
    English

    Meld je aan voor het project LARS!

    Als fysiotherapiepraktijk en fysiotherapeut lever je een concrete bijdrage aan de ontwikkeling van het keuzehulpmiddel LARS

    LARS (LAge Rugpijn Support) is een digitale (keuze)hulp die helpt bij het kiezen van de behandeling die het best past bij een cliënt. LARS zet de voordelen en nadelen van elke behandeling op een rij en helpt de cliënt bij het nadenken over wat voor hem/haar belangrijk is. Zo kan een cliënt zich goed voorbereiden op het gesprek bij de fysiotherapeut. Samen met de fysiotherapeut kiest de cliënt uiteindelijk voor één van de behandelingen.

    Doel

    Het doel is om het keuzehulpmiddel ‘LAge Rug Support’ (LARS) te evalueren. Er wordt inzichtelijk gemaakt wat de eerste ervaringen van cliënten en fysiotherapeuten zijn op het gebied van bruikbaarheid en toepasbaarheid middels LARS.

    In de periode vanaf april 2023 wordt LARS uitgezet in diverse fysiotherapie praktijken om vast te stellen wat de bruikbaarheid en toepasbaarheid is voor cliënten en fysiotherapeuten. LARS is een flexibele tool die kan worden aangepast met nieuwe informatie uit onderzoek en de dagelijkse praktijk, jullie inbreng is dus waardevol!

    Wie kan er meedoen?

    • Fysiotherapiepraktijken die met enige regelmaat cliënten met chronische aspecifiek lage rugpijn zien en behandelen.
    • Binnen de fysiotherapiepraktijk er minimaal 2 a 3 fysiotherapeuten meedoen die 5 a 10 cliënten kunnen zien/werven vanaf de periode van april 2023 (u wordt ondersteunt door fysiotherapeut i.o.).
    • Bereid en openstaan om in het eerste gesprek met een cliënt tijd/ruimte in te richten om het behandeladvies vanuit LARS te bespreken.

    Wat levert deelname op?

    Door mee te doen draag je bij aan vooruitgang en innovatie. Je helpt mee aan nieuwe oplossingen om cliënten met chronische aspecifieke lage rugpijn een betere zorg te verlenen.

    • Scholing over chronische aspecifieke lage rugpijn, diagnostiek, samen beslissen en therapiekeuze.
    • Praktijkervaring op welke wijze een digitale keuzehulpmiddel je diagnostisch proces kan ondersteunen.
    • Accreditatiepunten wetenschappelijk onderzoek KNGF/Keurmerk Fysiotherapie.

     

    Doe jij ook mee met ons?

    Interesse of meer willen weten? Stuur gerust een e-mail naar Karin Verkerk.

    Meld je aan!

     

    Zie onze projectpagina voor meer informatie.