Menu Zoeken English

Organisatie

 

Organisatie

Het platform bestaat uit een stuurgroep en drie werkgroepen met een open karakter. Alle leden maken onderdeel uit van kennisinstellingen, van patiënten(groepen) of van hun vertegenwoordigers en samenwerkingspartners, waaronder private partijen. Speciale groep samenwerkingspartners zijn de zogenoemde platformpartners.

Ieder werkpakket richt zich op een specifiek thema en heeft als doel om een concreet product te ontwikkelen dat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs en het werkveld en aan de ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek op het gebied van zelfmanagement.

Stuurgroep

Om tot de beoogde doelen en resultaten te komen, kent het platform een Stuurgroep met daaraan gelieerd werkgroepen, ook wel werkpakketten genoemd. De voorzitter van de Stuurgroep is verantwoordelijk voor de aansturing en coördinatie van het platform. Voorts zijn er drie werkpakketten met per werkpakket twee eigen ‘werkpakket-trekkers’. De voorzitter en de werkpakket-trekkers  vormen gezamenlijk de stuurgroep.

De stuurgroep bestaat uit Hanneke Torij (voorzitter) , Anita Cremers, Jaap van der Stel, Sarah Detaille, Ton Satink, Kitty Jurrius, Bienke Janssen, Kim Verhaegh en Anneloes van Staa.

Werkpakket Chronische aandoeningen

Hierbij richten we ons op mensen met chronische aandoeningen (zowel somatisch als psychisch en de combinatie), inclusief het in kaart brengen van verschillende contexten van mensen met een chronische aandoening (zorg, thuis, werk).

Werkpakket Technologie

Technologie ten behoeve van zelfmanagementondersteuning staat in dit werkpakket centraal.

Technologische innovaties kunnen ertoe bijdragen dat de burger beter in staat is om zelf meer regie te houden over het zorgproces en de mate van zelfstandig wonen en functioneren. Verschuivingen in de zorgketen worden mogelijk: van de tweede lijn naar de eerste lijn en van de eerste lijn naar de 0-lijn: zelfhulp en automatische, proactieve hulp door apps en overige ICTtools. Medisch-technologisch is er al heel veel mogelijk en in de toekomst zal er nog meer mogelijk zijn.

Werkpakket Preventie

Preventie (inclusief leefstijl en leefomgeving); hierbij bedoelen we zowel primaire als secundaire en tertiaire preventie. We richten ons op primaire preventie als het gaat om het voorkomen van uitval van zorgprofessionals en mantelzorgers en als het gaat om het voorkómen van chronische ziekten. Voorts richten we ons op secundaire en tertiaire preventie als het gaat over mensen met een chronische aandoening.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen