Menu Zoeken English


Cliëntenpanel Verloskunde & Geboortezorg
Het regionaal consortium doet onderzoek naar allerlei aspecten van geboortezorg en met de uitkomsten van dat onderzoek dragen we bij aan de kwaliteit van de geboortezorg in de regio. Om het onderzoeksprogramma en ons onderwijs aan toekomstige zorgverlenders te kunnen verbeteren, werken wij samen met een Cliëntenpanel.

Wat is het Cliëntenpanel Verloskunde & Geboortezorg  
Het cliëntenpanel is een groep (jonge) ouders die geïnteresseerd is in ontwikkelingen in de geboortezorg en in (verloskundig) onderzoek en onderwijs. Zij zijn zelf (recent) ouder geworden of op dit moment zwanger en vinden het leuk om op basis van hun ervaringen actief betrokken te zijn. Het cliëntenpanel denkt én helpt mee met vernieuwingen en verbeteringen in het verloskundig onderwijs en onderzoek. 

Het cliëntenpanel is onderdeel van het lectoraat Verloskunde & Geboortezorg van Hogeschool Rotterdam. Dit lectoraat doet onderzoek naar allerlei aspecten van geboortezorg. Met de uitkomsten van dat onderzoek dragen we bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg in Rotterdam en Zuidwest Nederland.

Cliëntenpanel Verloskunde & Geboortezorg iets voor jou?
We leren graag van jou! Je bent immers zwanger, onlangs bevallen of al een tijdje moeder of vader. We willen weten wat de ervaringen van jou waren voor, tijdens en na de geboorte van je kind. Dit is voor ons belangrijk. Met deze informatie kunnen wij ons onderzoeksprogramma én ons onderwijs aan toekomstige zorgverleners verbeteren. 

Als lid van het cliëntenpanel kan je verwachten dat:

  • We je vragen om mee te denken in onze onderzoeken. Het gaat er dan vooral om of je het zinvol vindt wat we doen en of we rekening houden met alle belangrijke aspecten, juist ook voor jou als zwangere / moeder / (aanstaande) vader.
  • We je vragen om jouw ervaringen met ons en eventueel ook met studenten te delen, zodat we toekomstige zorgverleners nog beter op kunnen leiden.
  • We met aandacht naar je inbreng en mening luisteren.
  • We je uitnodigen voor bijeenkomsten en/mini-symposia?
  • We zorgen voor een geschikte ruimte om eventueel te kunnen kolven.
  • We je tegemoet komen met een reiskostenvergoeding.

Heb je vragen of interesse?
Neem contact op via ClientenpanelVerloskundeGeboortezorg@hr.nl

  

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen