Menu
    English

    Diversiteit in Loopbaantrajecten

    Werken met een beperking

    Publicatiedatum: 01 januari 2014

    Door middel van Loopbaantrajecten willen de onderzoekers inzicht krijgen in belangrijke thema’s rond werken met een beperking. Het onderzoek richt zich op een specifieke doelgroep: mensen die tijdens hun werkende leven een beperking oplopen.

    Toon:

    Portrettenboek

    In het portrettenboek worden zes levensverhalen weergegeven van mensen die tijdens het werk een fysieke beperking opgelopen hebben. De mensen vertellen over hun werk, hun leven en hun ziekte en vooral hoe deze aspecten met elkaar verweven zijn. De portretten zijn gebaseerd op diepte interviews met een levensloopperspectief. Om de verwevenheid goed weer te geven zijn door grafisch vormgever Dragan Basiric de levenslopen getekend met behulp van diverse lijnen (lichamelijk, geestelijk, studie, werk en privé).

    Ook beschrijft het portrettenboek de thema’s die uit de levensverhalen naar voren kwamen met als overkoepelend thema de dimensie verbinding versus vervreemding: eigenlijk spraken de geïnterviewden over hun zoektocht naar in verbinding zijn of blijven met zichzelf, met anderen en de wereld om hun heen. En hoe lastig dat is, als je lichaam je in de steek laat. In focusgroepen met de geïnterviewden werden aanknopingspunten gezocht en gevonden voor verbetering van de praktijk en dit leverde veel kennis op over wat wel werkt en waarvan er meer zou moeten gebeuren, evenals wat niet werkt, dus wat anders of beter zou kunnen.

    Lees het portrettenboek 'Verweven Verhalen'

    Mini-symposium

    Tijdens het mini-symposium op 15 oktober 2015 is er vanuit verschillende perspectieven gereflecteerd op de levensverhalen methode: door een respondent, een student, en door klankbordgroep-leden uit de praktijk, dit gaf een zeer interessant en inspirerend beeld.

    Begin 2016 wordt er nog een internationaal wetenschappelijk artikel ingediend over het project.

    Publicaties