Menu
    English

    Studiekosten

    Aan welke kosten moet je denken?

    Collegegeld

    Als je in het hoger onderwijs studeert, betaal je ieder jaar collegegeld. Hierbij maken we onderscheid tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld.

    Als je nog niet eerder een diploma in het hoger onderwijs hebt behaald, betaal je meestal wettelijk collegegeld. 

    In 2024-2025 bedraagt het wettelijk collegegeld voor een:

    • deeltijdopleiding € 2.084,- 

    Het collegegeld voor 2025-2026 wordt uiterlijk in december 2024 bekend gemaakt.

    Bekijk alle voorwaarden en tarieven of bepaal met behulp van de Collegegeldwijzer welk tarief op jouw situatie van toepassing is.

    Studenten uit niet-EER landen betalen instellingscollegegeld. Ook studenten die al in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma betalen voor de meeste opleidingen instellingscollegegeld.

    Bekijk de regels en tarieven of bepaal met behulp van de Collegegeldwijzer welk tarief op jouw situatie van toepassing is.

    Overige studiekosten

    De eerste twee jaar volg je de Associate degree Integraal Bouwmanagement. De overige studiekosten vind je bij de kosten van Integraal Bouwmanagement

    Indien je de bijdrage niet kan voldoen, terwijl er sprake is van een activiteit of voorziening die deel uitmaakt van een verplicht onderdeel van de opleiding, wordt je een kosteloos gelijkwaardig alternatief geboden.

    Op de hogeschool kun je in de mediatheek beschikken over een leerplek met computer waarop je je verslagen en huiswerk maakt. Het is echter verstandig over een eigen computer te beschikken. Afhankelijk van je eigen keuze moet je rekenen op een bedrag vanaf € 250,-.

    Naast de reguliere lesactiviteiten worden er bij de opleiding veel nevenactiviteiten georganiseerd, zoals studiereizen, lidmaatschappen, etc. Deze nevenactiviteiten kunnen kosten met zich meebrengen en zijn ondersteunend aan de studie en niet verplicht. Eventuele kosten maken we tijdig aan je bekend.

    Voor de werkgever bestaat de mogelijkheid subsidies te verkrijgen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

    Levenlanglerenkrediet

    De leenfaciliteit ‘levenlanglerenkrediet’ is beschikbaar voor studenten t/m 56 jaar die een erkende opleiding in het hoger onderwijs doen en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering. Als deeltijdstudent kun je hiervoor onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen.

    Je kunt in Mijn DUO een aanvraag indienen voor het levenlanglerenkrediet. Meer informatie over dit krediet, de voorwaarden en de aanvraag hiervan vind je op de websites van DUO en de Rijksoverheid.