Menu
    English
    Commerciële Economie

    Global Marketing & Sales voltijd

    • Duur en startmoment

      4 jaar, september

    • Opleidingstype

      Voltijd Bachelor

    • Taal

      Nederlands

    Je bent ambitieus, schakelt snel en je ziet trends en kansen. Grotere bedrijven helpen groeien. Impact maken, daar ga jij voor!

    Bedrijven staan voor grote uitdagingen. Hoe houd je een bedrijf succesvol in de snel veranderende wereld? Kan je met online marketing helpen om de doelgroep beter te bereiken? Welke groeikansen kan je in het buitenland realiseren? Op welke manier kan je de klantbeleving beter maken en zo de verkoop bevorderen? Hoe bouw je een sterk merk? Binnen de community Global Marketing & Sales van de opleiding Commerciële Economie draait alles om de commerciële uitdagingen van middelgrote en grote bedrijven. Deze complexe en vaak internationale omgeving vraagt om een doordachte aanpak waarbij je veel mensen mee moet krijgen voor jouw idee. 

    Tijdens praktijkgerichte opdrachten van echte bedrijven, zoals bijvoorbeeld Nike, Rabobank, Coolblue en The Greenery, ontdek je wat nodig is om iets voor elkaar te krijgen en word je uitgedaagd ideeën te pitchen, met verschillende teams samen te werken en de belangen van verschillende betrokkenen binnen en buiten de onderneming te verbinden. Op die manier zorg je dat het bedrijf meegroeit met de veranderende klantbehoeften en belangrijke ontwikkelingen in de samenleving, zoals nieuwe technologie en duurzaamheid. 

    Vanaf je eerste tot en met je laatste jaar switch je continu tussen de theorie en de praktijk. Je neemt deel aan allerlei interessante activiteiten. Van inspirerende gastcolleges door experts tot internationale ervaringen die je horizon verbreden. In je derde of vierde jaar kun je bovendien stage lopen of een minor in het buitenland doen, zodat je waardevolle internationale ervaring opdoet. Na je afstuderen heb jij dus al veel ervaring, en ben je meteen veel waard voor bedrijven waar jij als marketing & sales professional gaat werken. Met je hbo-bachelor commerciële economie, Global Marketing & Sales heb je een stevige basis voor een mooie carrière in de sales en marketing.  

    Herken jij jezelf in bovenstaande? Meld je dan aan! Of kom eerst sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van de community Global Marketing & Sales op de open dag of tijdens het proefstuderen. 

    Studie in Cijfers

    studiekeuze123.nl/studie-in-cijfers
    Laatste wijziging op 19-02-2025 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers

    Na het afstuderen (landelijke cijfers)

    Baan op niveau

    86%

    Baan binnen het vakgebied

    64%

    Een baan vinden

    13 maanden

    Toelichting van de opleiding

    De cijfers gelden voor de opleiding Commerciële Economie als geheel. Voor de community's en de vwo-route is geen aparte studiebijsluiter beschikbaar.

    Opbouw

    Hoe is de opleiding opgebouwd?

    Onderwijsmethoden en praktijk

    We vinden het belangrijk om samen met elkaar, studenten en docenten, het onderwijs te maken. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet.  

    Kenmerkend voor ons onderwijs is de aandacht voor:  

    • De kennisbasis van het beroep  
    • Handelen in de beroepspraktijk  
    • Je eigen professionele identiteit  

    Onderwijsmethoden kennis en praktijk 

    We werken in overzichtelijke blokken van vijf weken waarin steeds één praktisch thema centraal staat en waarin je de kennis krijgt die je nodig hebt in de commerciële wereld. Daarnaast krijg je een project met een echte vraag van een echt bedrijf. In dat project ga je met een aantal studenten samenwerken aan een vernieuwende oplossingen die je aan het einde presenteert. Docenten en experts uit de praktijk inspireren en ondersteunen je terwijl jij aan de slag gaat met concrete vraagstukken. Zo leer je praktijk begrijpen en toepassen. 

    Naast de projecten werken we ook samen met bedrijven uit de regio Rotterdam aan praktijkopdrachten, stageplaatsen, gastsprekers en stagebegeleiders.

    Persoonlijke ontwikkeling  

    Studeren draait niet alleen om kennis en vaardigheden, maar vooral ook om jouw persoonlijke groei. Tijdens je opleiding ontwikkel je belangrijke vaardigheden zoals effectief communiceren, nieuwsgierig zijn en kritisch denken. Daarin word je in je studie onder andere begeleid door een coach.  

    Wij vinden het ook belangrijk dat je zelf bepaalde programmaonderdelen kunt kiezen. Dit kan zelf door keuzevakken, stageplaats(en), een minor en ook je afstudeeropdracht op jouw wensen aan te laten sluiten.

    Verkort programma voor vwo'ers

    Heb jij je vwo-diploma op zak? Ben je ambitieus, gemotiveerd en houd je van tempo maken? Wil je zowel theoretisch én praktisch alles over Marketing & Sales leren? 

    Dat kan via een versneld en uitdagend studieprogramma waar je samen met gelijkgestemde vwo’ers in slechts 3 jaar je hbo-diploma Commerciële Economie kan halen! 

     

    Community's en vwo-route

    Community's (4-jarig)

    Binnen de opleiding Commerciële Economie kun je kiezen uit drie community's. Naast Global Marketing & Sales zijn er nog 2 community's, namelijk de Community Creative Marketing & Innovation en de Community SportMarketing & Management.

    Versnelde vwo-route (3-jarig)

    Wist je dat je als vwo'er in slechts 3 jaar je hbo-diploma Commerciële Economie kan halen via een versneld en uitdagend studieprogramma?  

    Het 3-jarige traject is er voor ambitieuze studenten en het leidt op tot hetzelfde diploma Commerciële Economie als de vierjarige opleiding. Je volgt stage, doet praktijkgerichte projecten en komt in contact met het bedrijfsleven en het vakgebied waar je later in terecht komt. Zo heb je direct een streepje voor op de arbeidsmarkt.   

    Als je de versnelde 3-jarige CE-route voor vwo’ers kiest dan kies je niet voor een specifieke community.  

    Het eerste jaar

    In je eerste jaar leer je jouw community van Global Marketing & Sales studenten, docenten en coaches kennen door te werken aan projecten in opdracht van bedrijven uit de Rotterdamse regio.  

    Theorie 

    Daarbij dagen wij je uit slim gebruik te maken van de theorie die je aangereikt krijgt tijdens de kennisvakken. Je ontwikkelt je onder andere op het gebied van samenwerken en presenteren.  

    Praktijk

    De praktijk staat bij ons centraal, met echte bedrijven én echte vraagstukken. Ons diverse en ervaren docententeam werkt samen met experts uit de praktijk en inspireren je terwijl jij aan de slag gaat met actuele marketing- en salesvraagstukken binnen en buiten Rotterdam. Hierbij draait alles om de commerciële uitdagingen van middelgrote en grote bedrijven in veel verschillende branches. Zo krijg je een breed beeld van het bedrijfsleven, leer je de praktijk begrijpen en theorie goed toe te passen. 
    Persoonlijke ontwikkeling – Studeren draait niet alleen om kennis en vaardigheden, maar vooral ook om jouw persoonlijke groei. Communiceren, nieuwsgierigheid, kritisch denken en actief bezig is met je eigen ontwikkeling zijn skills die je gaat ontwikkelen. 

    Stage

    Het eerste jaar sluit je af met een korte stage waarin je marketing werkervaring opdoet en je professionele netwerk verder uitbreidt. 
    Als je alle vakken van het eerste jaar hebt gehaald dan ontvangt je een officieel hbo-propedeuse diploma. Hiermee toon je aan dat je het niveau van de bachelor studie aankan. Met een hbo-propedeuse voldoe je in principe ook aan de toelatingseisen van universitaire bachelors, een hbo-propedeuse is dus 'gelijk' aan een vwo-diploma. 

    Na het eerste jaar

    Na het eerste jaar ga je verder met de hoofdfase van de opleiding.

    Jaar 2 

    Net als in het eerste jaar houden we ons in het tweede jaar bezig met echte opdrachtgevers en theorievakken. Het grootste verschil is dat we met meer complexe marketing- en salesvraagstukken aan de slag gaan. 

    Jaar 3

    Het derde jaar start je met een half jaar durende stage waarbij je ‘impact‘ gaat creëren bij jouw stagebedrijf. De opgedane kennis en praktijkervaring uit jaar 1 en 2 heeft je klaargestoomd als beginnend professional. Je onderzoekt hoe jij jouw talent, kennis en kunde kunt inzetten impact te creëren voor een organisatie.  
    Wil jij meer zien van de wereld? Benut dan de kans om jezelf verder te ontwikkelen door je derdejaars stage in het buitenland te voltooien. Zo bouw je ook nog een sterk cv. 

    Tweede helft jaar 3: keuze uit verschillende programma's 

    Als student ga je tijdens dit programma aan een vraagstuk werken samen met studenten van andere opleidingen zoals bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Business IT & Management, Finance & Control, Human Resource Management, Finance, Tax & Advice, gezondheidzorg of Ondernemerschap & Retail Management.  
    De focus van deze programma’s is het kennismaken met meerdere vakgebieden, het leren omgaan met groeiende complexiteit van uitdagingen en het kunnen omgaan met alle verschillende belanghebbenden.
    Je mag daarin kiezen welk programma aansluit bij waar jij je verder wil ontwikkelen zoals duurzaamheid, verbeteringen in de zorg of artificial intelligence.

    Jaar 4 

    Minor 

    Gedurende de eerste helft van jaar 4 ga jij starten met een door jou gekozen minor. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende minors die zich binnen jouw vakgebied bevinden ofwel die jouw kennis verbreden in een door jou gewenste richting.

    Afstuderen 

    Nadat je een minor hebt gevolgd start je met de laatste fase van de opleiding; het afstuderen. Je kiest zelf een organisatie en   laat je zien dat jij de professional van de toekomst bent die op eigen wijze impact creëert en het verschil kan maken! 

    Internationale mogelijkheden

    Wil jij meer zien van de wereld? Dan bereidt de community Global Marketing & Sales je hier als geen ander op voor!  
    Onze community richt zich op de commerciële uitdagingen van middelgrote en grote ondernemingen, en juist die begeven zich vaak in een internationale omgeving. Dat vertaalt zich door in ons onderwijs bijvoorbeeld met het vak Engels, een internationaal project of een internationale studiereis. 
    Benut daarnaast de kans om jezelf verder te ontwikkelen door je derdejaars stage, minor en je afstudeerperiode in het buitenland te doen. Wordt het Duitsland, Spanje, Curaçao, België, Japan, Zuid-Afrika, Indonesië of een ander land? Zo bouw je ook nog een sterk cv! 
    Onze community heeft een uitgebreid netwerk van partners binnen en buiten Europa waarmee wij jou graag in contact brengen. Het RBS International Education Centre denkt met je mee en helpt om alles op orde te krijgen. Ons docententeam heeft veel ervaring met wonen en werken in het buitenland en we moedigen onze studenten vooral aan om op avontuur te gaan. 

     

    Keuze en begeleiding

    Keuze

    Tijdens je opleiding zijn er verschillende periodes waarin je zelf kan bepalen wat je gaat doen of wil leren. Dit bied je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften.  

    Vind je sales interessant of juist marketing, is Nederland jouw speelveld of ga je jouw horizon verbreden en naar het buitenland? Gaat jouw voorkeur uit naar de Business-to-Business sector of toch liever Fast Moving Consumer Goods? Pas jij beter bij de cultuur van een Nederlands familiebedrijf of een grote gevestigde onderneming? We helpen je met studievaardigheden en met het maken van keuzes vanuit jouw motivatie en drijfveren! 

    • In jaar 1 zit de keuzemogelijkheid in de korte stage aan het einde van het jaar  
    • In jaar 2 kun je twee vakken kiezen uit een breed aanbod van zo'n driehonderd (hogeschoolbrede) keuzevakken
    • In jaar 3 zoek je zelf een stageplek, en kies je daarna een semester 6 programma
    • In jaar 4 kies je een minor waarmee jij jezelf wil onderscheiden, en ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding. 

    In jaar 2, 3 en 4 krijg je uitgebreid de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan jouw specifieke leerbehoeften. Zo geef je zelf een persoonlijke invulling aan een bepaald profiel waarmee je jezelf als commercieel econoom kunt onderscheiden.  

    Begeleiding 

    Iedere student is uniek en ook jij hebt eigen ideeën over wat je in jouw studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt in je professionele ontwikkeling en de studievoortgang in de gaten houdt.  

    Daarnaast word je uiteraard begeleidt door een team van deskundige docenten en zijn er ook peercoaches. Dit zijn ouderejaarsstudenten die jongerejaars begeleiden. 

    Zo word je geholpen in je professionele ontwikkeling en het maken van de keuzes die bij jou passen.  

    Studeren met een functiebeperking 

    Een functiebeperking: best een stomme term, want het kan je leven juist ook verrijken. Maar omdat het nu eenmaal de gangbare benaming is in het Nederlandse onderwijs gebruiken wij 'm ook. 3 op de 10 studenten heeft een functiebeperking, zoals dyslexie, AD(H)D of een chronische ziekte. 

    Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.  

    Stage lopen

    Een stage is de manier om het bedrijfsleven te verkennen, theorie in de praktijk te brengen, inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en nieuwe vaardigheden te leren. 

    In het eerste jaar loop je gedurende een korte periode van 4 weken stage bij een onderneming of organisatie. In het derde jaar doe je een stage van 20 weken in Nederland of het buitenland. 

    Dankzij deze stages krijg jij een beter beeld over je toekomst, jouw interesses en de sector waarin jij wil gaan werken. Kortom een goede manier om jouw professionele netwerk op te bouwen, én een pluspunt op je cv!

    Minor

    In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten. Wat je plan ook is, laat je goed voorlichten voor je een minor kiest! 

    Nederland heeft de grootste adviesdichtheid van de wereld en relatief weinig ondernemers. In de Minor Consultancy en ondernemerschap leer je om te adviseren én te ondernemen. Wat deze minor extra interessant maakt, is de ‘real life’ aanpak. Vanaf het eerste moment start je samen met vier studenten een eigen bedrijf en ontwikkel je een nieuwe vorm van dienstverlening. Je schrijft een businessplan en vervolgens ga je aan de slag met jouw nieuwe dienst. Zo haal je zelf opdrachten binnen en voer je ze uit!

    Deze minor dompelt je onder in de dynamiek van digitale marketing. Verken de psychologie achter consumentengedrag, master moderne marketingtools en -strategieën, en ontwikkel campagnes die echt impact maken.

    In de minor ‘Sales en Accountmanagement’ bereid je je in een half jaar voor op een functie als beginnend accountmanager of een (toekomstig) salesmanager. Je bent voortdurend bezig met het verbeteren van je verkoopvaardigheden en kennis van sales. Je leert in de huid kruipen van je klant. Wie is hij? Waar is hij mee bezig? Waar heeft hij behoefte aan en hoe kun jij, als verkoper, daarin voorzien? We bereiken dit door theorie voortdurend af te wisselen met praktijk, in de vorm van rollenspellen, cases en opdrachten.

    De minor Studie Buitenland bied je de mogelijkheid om in het buitenland aan een universiteit of hogeschool te studeren.

    De quote “marketing = merketing” laat al zien hoe belangrijk merken voor organisaties zijn. En in deze tijd van technologische veranderingen en toenemend belang van duurzaamheid is dat extra actueel. In deze minor geven we je de kennis en vaardigheden om merken te ontwikkelen en managen die ook in de toekomst waarde weten te creëren voor de klant, organisatie en maatschappij.

    Wil je na het behalen van jouw hbo-bachelorsdiploma doorstromen naar een masterstudie aan de universiteit dan kan een pre-master als minor je tijd én geld besparen. Na het succesvol behalen van de premaster minor kan je na slagen voor je HBO-opleiding direct instromen in de masteropleiding van verschillende universiteiten.

    Let op deze minor is in het Engels!

    Wil jij jezelf voorbereiden op een internationale carrière? Wil je meer leren over verschillende culturen en hoe je je kan aanpassen op deze culturele omgevingen? Wil je begrijpen wat er in de kranten of tijdschriften staat over economische onderwerpen? Wil je meer leren over persoonlijk en organisatorisch leiderschap? Wil je deze kennis in de praktijk brengen tijdens een internationale stage, vrijwilligerswerk of onderzoek? Kies dan voor dit programma!

    Deze Engelstalige minor bereid je voor op een carrière waarbij je internationaal inzetbaar bent, onder andere door je de mogelijkheid te bieden een half jaar bij een partnerinstelling in het buitenland te studeren. Hierbij bestudeer je onder andere de onderwerpen international market opportunity analysis, marketing planning and control, projectmanagement en art and philosophy.

    Als je een verandering teweeg wil brengen in de maatschappij of in het bedrijfsleven, of waar dan ook, moet je begrijpen waar het probleem écht vandaan komt. We onderzoeken met behulp van literatuur en films de politiek-economische structuur, een stukje geschiedenis, de natuurlijke omgeving en hegemonie met een bijna meedogenloze kritische bril. We vragen ons af: wat is normaal in onze samenleving - en waarom?

     

    Student van andere hogeschool?

    Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

    Afstuderen

    Het afstuderen is jouw ticket naar de arbeidsmarkt!  
    In het vierde studiejaar breng je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk gedurende een afstudeerperiode van 20 weken die loopt van februari tot en met juni. Je gaat als (bijna) startend professional aan de slag met een vraagstuk van een zelfgekozen afstudeerbedrijf in het binnen- of buitenland.  
    Tijdens het afstuderen werk je aan een afstudeeropdracht waarbij je in de rol van consultant door praktijkgericht onderzoek zelfstandig een vraagstuk voor het afstudeerbedrijf oplost en hiermee impact creëert.  
    Haal je je diploma dan mag je jezelf bachelor noemen met de toevoeging die op je getuigschrift staat: Bachelor of Science (BSc.). In plaats van de graad Bachelor mag je ook de titel baccalaureus voeren en bc. vóór je naam zetten. 

    Vakken

    Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

    Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

    Bekijk meer over het honoursprogramma

    20 uren zelfstudie per week

    20 uren zelfstudie per week

    Na je studie

    Wat kun je doen na de opleiding?

    Na je afstuderen

    Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

    Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

    Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

    Je bent van harte welkom om je na het afstuderen aan te sluiten bij de alumni groep van de opleiding Global Marketing & Sales, Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam. 

    Zo blijf je op de hoogte van activiteiten die georganiseerd worden voor en door oud studiegenoten, en kun je betrokken blijven door jouw ervaring te delen met andere alumni, docenten en studenten. Haal je voordeel uit een goed netwerk! 

    Beroepen

    Met je diploma Commerciële Economie op zak ben je klaar voor een veelheid aan marketing- en salesbanen. Uit onderzoek onder onze alumni blijkt dat circa de helft in de marketing aan de slag gaat en de andere helft in de Sales, een klein deel kiest een andere koers zoals een baan in de IT of als zelfstandig ondernemer.  
    Of je nu aan de slag gaat bij een midden- en kleinbedrijf (MKB), grote multinational, de overheid of een maatschappelijke organisatie, jouw kwaliteiten zorgen ervoor dat je diverse uitdagingen kan aanpakken. 

    Voorbeelden van functies van afgestudeerden van de opleiding zijn:  

    Als marketeer is jouw werk is een mix van strategische planning en operationele uitvoering. Je onderzoekt de wensen en behoeften van (potentiële) klanten, bent op de hoogte van marktontwikkelingen én ziet kansen. Deze inzichten vertaal je naar een marketingplan en concrete marketing acties waarmee je jouw organisatie op een onderscheidende manier in de markt zet.   In deze rol ben je de spin in het web die de organisatie met de markt verbindt. Je hebt een eigen visie en weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Je werkt samen in een team en mogelijk geef je er ook leiding aan.   Onze alumni werken bijvoorbeeld voor bedrijven als ANWB, Lely, BMW Group Nederland, Marie-Stella-Maris en Wella company

    Als accountmanager krijg je energie van het contact met klanten. Je benadert nieuwe klanten en hebt nauw contact met je bestaande klanten om ze te adviseren over jouw producten en diensten. Je bent verantwoordelijk voor het gehele proces van opstellen en opvolgen van je offertes om klanten te overtuigen en enthousiasmeren om zich aan jouw organisatie te binden.   In deze rol ben je ondernemend en verantwoordelijk voor jouw eigen planning. Je bent veel onderweg naar klanten en werkt samen met jouw buddy in de commerciële binnendienst om samen de gestelde commerciële doelstellingen te behalen.    Onze alumni werken bijvoorbeeld voor bedrijven als; Schindler Liften, NEN, Red Bull, Brunel en Experis Nederland.

    Conversie Optimalisatie Consultant, Digital marketing specialist, Online marketeer, SEO-specialist of Marketing Automation Specialist zijn allemaal functietitels in de online marketingwereld.  In de kern ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren, analyseren en optimaliseren van marketingcampagnes via digitale media & kanalen. Je werkt in de wereld waar woorden als SEO, SEA, Webshops, Google analytics, E-commerce strategieën, CTR, PPC, A/B testen, en social media veel gebruikt worden.  In deze rol ben je creatief en uitermate nieuwsgierig want de ontwikkelingen gaan snel. Daarnaast ben je altijd bezig om campagnes nog beter te laten scoren op basis van jouw analyses en data gedreven inzichten.  Onze alumni werken bijvoorbeeld voor bedrijven als: Red Kiwi, Delta fiber, DEBT, KPMG, Merkle of Miele.

    Als Marketing Analist ondersteun & adviseer je jouw collega’s door data en inzichten te verzamelen over de effectiviteit en impact van sales & marketing. Jij vindt trends, patronen en verbanden en levert inzichten die het marketingteam nodig heeft om de juiste keuzes te maken.  In deze specialisten rol ben je data-gedreven en tot jouw taken behoren onder andere het analyseren van klant- en marktgegevens, het visualiseren van data in dashboards en rapportages, en het meten van effectiviteit van marketing- en salescampagnes. Kortom, jij doet er alles aan om klantgedrag en marktontwikkelingen te begrijpen aan de hand van data en dit te vertalen naar begrijpelijke inzichten.  In deze rol is samenwerking met collega's heel belangrijk, en projectmanagement skills komen goed van pas.    Onze alumni werken bijvoorbeeld voor bedrijven als Human Capital Services, Stedin of werken als freelancer voor verschillende opdrachtgevers.

    Als adviseur commerciële binnendienst houd jij bezig met het telefonisch en digitaal opbouwen en onderhouden van relaties met klanten en prospects. Je hebt een adviserende rol richting de klanten en houdt ze op de hoogte van nieuwe producten en ontwikkelingen. Ook werk je nauw samen met de accountmanager in de buitendienst door offertes op te stellen en op te volgen. Binnenkomende orders en bestellingen verwerk jij en je zorgt dat alles op tijd geleverd wordt en doe je de aftersales. Jij bent pas tevreden als de klant dat ook is!   In deze gevarieerde rol is het belangrijk dat je ondernemend en sociaal bent, goed kan samenwerken met collega’s en handig bent met het CRM-systeem waar alle klantinformatie wordt opgeslagen.    Onze alumni werken bijvoorbeeld voor bedrijven als Altares Dun & Bradstreet, Paint Supplies BeNeLux, TIP group of Oracle Netsuite.

    Doorstuderen

    Na het behalen van je bachelor-diploma aan Hogeschool Rotterdam is er de mogelijkheid om door te studeren en een master te behalen aan het hbo of de universiteit. Afhankelijk van de universiteit waar je je master wil behalen, gelden er specifieke voorwaarden zoals het behalen van een premaster. Hiervoor verwijzen we je naar de website van de betreffende universiteit.  
    Het vaakst kiezen onze doorstuderende alumni ervoor om een doorstroomminor in het vierde jaar te volgen. Zo kan je na het behalen van je hbo-diploma gelijk starten met je Marketing Master of Science in Economics and Business van de Erasmus School of Economics in Rotterdam. 

    Andere voorkomende keuzes voor een masterstudie zijn:

    • Business/Corporate Communications and digital media
    • Data science & society
    • Bedrijfsrecht / financieelrecht
    • Management
    • HR, Cultuur en Verandering 

    Huidige arbeidsmarkt

    Bron: landelijke cijfers Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), mei 2024

    Daarom kies je voor Hogeschool Rotterdam

    Bij ons studeer je in een prettige omgeving met goede begeleiding én docenten uit de praktijk.

    Goede docenten

    Onze docenten zijn experts uit de praktijk – met passie, kennis én ervaring begeleiden zij jou naar jouw toekomst.

    Goede sfeer

    Voel je thuis op onze hogeschool: een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je gezien wordt.

    Altijd ondersteuning

    We staan voor je klaar – of het nu gaat om je studie of welzijn. Je krijgt de hulp die je nodig hebt, op het moment dat jij die nodig hebt.

    Aanmelden voor de opleiding

    Wil je in september starten met je opleiding? Meld je dan voor 1 mei aan. Aanmelden loopt via Studielink. Na aanmelding nodigt de opleiding je uit voor een studiekeuzecheck. 

    Je aanmelden voor deze studie gaat gemakkelijk in drie stappen:

    1. Om je aan te melden, moet je beschikken over een DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan nu aan. De aanvraag van DigiD duurt ongeveer een week.
    2. Meld je aan via Studielink
    3. Om je toelating af te ronden, moet je uiterlijk 31 augustus aan alle toelatingsvoorwaarden voldoen, inclusief de betalingsverplichting van het collegegeld.

    Locatie

    Waar ga je studeren?

    Niet op zoek naar deze opleiding?

    Kijk ook eens naar deze opties