Menu Zoeken English

Pensioenspreekuren

CentiQ, Wijzer in geldzaken

Studenten Financial Services Management helpen inwoners van Rotterdam met vragen over hun persoonlijke pensioensituatie.

Vraagstelling

Nog teveel mensen gaan pas over hun pensioen nadenken als het bijna zover is. De studenten willen met het spreekuur duidelijk maken dat dit niet verstandig is. Het doel van de Pensioenspreekuren is tweeërlei: 1. Pensioenconsumenten gratis helpen om meer inzicht en overzicht te krijgen in hun pensioensituatie. 2. Studenten de gelegenheid te geven samen met een professional de opgedane kennis in de praktijk te toetsen en theorie en praktijk met elkaar te verbinden.

Aanpak

Acht teams van twee studenten hebben in een klein uur antwoord gegeven op diverse pensioenvragen. Tijdens het spreekuur waren ook ervaren pensioenprofessionals aanwezig, die de studenten bijgestaan hebben bij complexe pensioenvragen. Ter voorbereiding op de pensioenspreekuren hebben de studenten een specifieke training gekregen, verzorgd door Stichting Pensioen Onderwijs (SPO). Verder wordt in de opleiding FSM aandacht besteed aan het vakgebied pensioenen.

Resultaat

Studenten werken aan een maatschappelijk vraagstuk en beogen het pensioenbewustzijn te vergroten. Consumenten zijn zich na het gesprek meer bewust van de persoonlijke situatie en zij weten waar ze na hun pensionering aan toe zijn. Hierdoor kunnen zij indien nodig voortijdig aanvullende maatregelen treffen.

Opleiding(en)

  • Financial Services Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Renske Biezeveld

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen