Menu Zoeken English

‘Uiteindelijk was het de sfeer op Hogeschool Rotterdam die me aansprak.’

Dominique van de opleiding Fysiotherapie

Een opleiding kiezen is een zoektocht. Je stelt jezelf vragen: Hoe zie je jezelf in de toekomst? Wat past bij jou? Je zoekt en vindt een leuke opleiding en je gaat ervoor: je wordt student! Maar wanneer komt dat moment dat je keuze bevestigd wordt en je weet: ik zit op de juiste plek? Dominique koos voor de opleiding Fysiotherapie en kreeg die bevestiging toen hij een dag meeliep met een fysiotherapeut.

Door gesprekken met mijn familie en mijn decaan van de middelbare school wist ik al snel dat ik in de gezondheidszorg wilde werken. Na het kijken naar verschillende studies werd het voor mij ook al vrij snel duidelijk dat ik fysiotherapeut wilde worden. Om zeker te zijn dat dit beroep was wat ik ervan verwachtte, ben ik een dag meegelopen met een fysiotherapeut. Vanaf toen was ik er zeker van dat ik Fysiotherapie wilde studeren. Ik ben op verschillende hogescholen gaan kijken en heb ook op meerdere scholen proefstudeerdagen gevolgd. Uiteindelijk was het de sfeer op Hogeschool Rotterdam die me aansprak.

De toekomst

Wat ik het leukste vind aan het beroep is dat je veel in contact bent met mensen. Je moet veel communiceren met je patiënt maar ook met je collega’s. Ik vind het leuk dat het een beroep is waar je veel kennis voor nodig hebt en dat er in dit vak altijd een optie is om door te groeien. Tijdens mijn opleiding wil ik stagelopen in Nieuw-Zeeland om te ontdekken hoe het daar is om fysiotherapeut te zijn. Als dat bevalt wil ik daar misschien naartoe emigreren en daar mijn eigen praktijk beginnen. Een andere optie is na deze opleiding doorstuderen zodat ik sportarts kan worden

Meer weten over de opleiding Fysiotherapie?

Ga naar de opleidingspagina

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen