Menu Zoeken English

Tweejarige deeltijdopleiding

met je Pabo-diploma

Voor wie?

Heb je een Pabo-diploma of heb je een andere lerarenopleiding afgerond én geef je les in het vak Nederlands in het voortgezet onderwijs of in het mbo (minimaal 8 tot 10 lesuren), dan kom je in aanmerking voor de tweejarige deeltijdopleiding Nederlands.

Programma

De opleiding wordt gegeven op één vaste dag per week. Het programma bestaat uit de leerlijnen Taalkunde, Taalbeheersing, Letterkunde, Vakdidactiek en Taal & Leren. Je baan in het onderwijs (minimaal 8 tot 10 lesuren Nederlands in vo of mbo) is tevens je stage voor de lerarenopleiding waardoor er een vruchtbare wisselwerking ontstaat tussen studie en werk. De studielast bedraagt gemiddeld 20 uur per week, waarbij de lesdag is meegerekend.

Lestijden

De lessen worden gegeven op woensdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Informatie

Ben je geïnteresseerd, kom dan naar één van de open dagen of open avonden waar docenten van de opleiding je meer kunnen vertellen over het traject of stuur een e-mail naar IVL-nederlandsversneld@hr.nl.

Inschrijven

Je schrijft je in via Studielink voor de tweedegraads deeltijdopleiding Nederlands én via een inschrijfformulier gericht aan IVL-nederlandsversneld@hr.nl.

Plaatsing geschiedt in volgorde van aanmelding.

🍪

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Instellen