Vraagstelling
De studenten werden uitgedaagd om een legger te maken. Deze legger moest een plan van eisen, berekeningen en een technische tekening bevatten. Daarnaast moest er een overzichtskaart van het gebied gemaakt worden. Daardoor is het duidelijk waar de nieuwe ontworpen kunstwerken zich bevinden in de Duifpolder.
Aanpak
Om tot de nieuwe ontwerpen te komen zijn we met alle studenten naar de Duifpolder geweest om inzicht te krijgen in de plaatselijke problemen. Eerst moesten we berekeningen maken van de gekozen kunstwerken om er vervolgens technische tekeningen van te maken.
Resultaat
Mijn resultaat is een nieuw ontwerp van het poldergemaal. Door klimaatverandering kan er meer regen vallen in een korte tijd. Hierdoor moeten de kunstwerken aan de nieuwe eisen voldoen. De huidige kunstwerken doen dit lang niet altijd. Ik heb ervoor gekozen om het gemaal opnieuw te ontwerpen. Het huidige gemaal voldoet waarschijnlijk niet meer aan de toekomstige eisen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het gemaal van meer capaciteit te voorzien. Door deze maatregel is het gemaal toekomstbestendig gemaakt en kan deze meer water wegpompen uit de Duifpolder.
Opleiding(en)
- Watermanagement
Type
Project
Aan dit project werkten mee
Nick Goldebeld
Begeleider(s)
Jeroen Langedijk, Joost van Dijk, Anabel Mendez Lorenzo, Kaj van de Sandt, Martine Rutten