Vraagstelling
Ontwerp een (bijna) sluitende waterketen die zo veel mogelijk zelfvoorzienend is, robuust, in de zin dat bij storingen altijd water aangeleverd kan worden en het afvalwater altijd ergens geloosd kan worden. Hierbij is de drinkwateraanvoer gedimensioneerd, de riolering op hoofdlijnen (berging, evt. pompcapaciteiten). Daarnaast geven we advies over de gevolgen van het ontwerp voor het huidige systeem en dat van het aangesloten systeem en aanbevelingen voor een vervolgstudie.
Aanpak
Per les werden er onderwerpen besproken die relevant waren om aandacht aan te besteden wanneer een waterketen onderzocht wordt. Na elke les zijn wij aan de slag gegaan met dat onderwerp. Nadat er duidelijk was wat er gedaan moest worden werden de verschillende taken verdeeld en uitgevoerd. Na dat iemand zijn of haar taak af had werd dit door de andere gecontroleerd en om feedback gevraagd bij de docent. Na dat alles af was hebben we het werk samengevoegd tot een eindproduct wat voor deze module een adviesrapport moest zijn.
Resultaat
Het resultaat was een advies wat in een adviesrapport werd gegeven en in een presentatie gepresenteerd werd aan de opdrachtgever. Wij hebben dus een advies gegeven om onder andere een gesloten cyclus te maken bij de afdeling proceswater. Dit proceswater moet dus gezuiverd worden om het te kunnen hergebruiken. Dit viel goed in de smaak bij de opdrachtgever (Marijn van Zeijl). Ze zijn bezig om de vliegbasis klimaatadaptief te maken, dus ze zullen onze bevindingen zeker meenemen in de denkprocessen. Het was een groot succes en interressant om hier aan te werken.
Duurzaam
Dit project is duurzaam.
Opleiding(en)
- Watermanagement
Type
Project
Aan dit project werkten mee
J.C. Brouwer, Jelijn Franse, Sam Reints
Begeleider(s)
L.J.C. van Eck