Start:
Januari 2025
Dag en tijd:
12 bijeenkomsten
Investering:
€ 3000,- *
*Ben je bevoegd docent op het mbo en heb je interesse in deze leergang? Je kunt samen met je school subsidie aanvragen bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, waardoor je kosteloos aan deze leergang kunt deelnemen. Bekijk voor meer informatie de website van het Expertisepunt Burgerschap. Website van het Expertisepunt Burgerschap
Aantal deelnemers:
10-15
Doelgroep
Het tweejarige Energie Starterstraject is voor iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging en een carrière met impact zoekt. Misschien is dat omdat je vastloopt in je huidige baan. Of misschien omdat je een positief verschil wil maken voor onze toekomst. Wat we het belangrijkste vinden, is dat je gemotiveerd bent.
Om deel te nemen aan het Energie Starterstraject dien je in het bezit te zijn van een havo- of een mbo-4-diploma. Ook als je al een HBO diploma hebt ben je van harte welkom. De richting van je diploma maakt niet uit.
Geen technische achtergrond? Geen probleem! Bij het tweejarige Energie Starterstraject krijg je alles wat je nodig hebt: persoonlijke begeleiding, nieuwe skills en werkervaring, mét salaris en een mobiliteitsbudget. Wij zorgen ervoor dat je alle kennis on the job leert. Je kunt daarbij vertrouwen op je mentoren, die je met veel persoonlijke aandacht en begeleiding door het traject heen gidsen.
Je eerste stappen in de techniek. Die zet je samen met ons. Want of je nu jong en onervaren bent of juist wat ouder met een schat aan bruikbare ervaring: jouw frisse blik kan het verschil maken in de energietransitie.
Je hoeft je leven niet op pauze te zetten om aan je toekomst te beginnen.
Dit zijn een paar voorbeelden van de banen die je als starter onder andere kunt krijgen:
- Engineer: jij maakt het ontwerp dat uiteindelijk wordt uitgevoerd door de aannemer en monteurs. Je zoekt bijvoorbeeld uit waar de stroompunten van een project moeten komen of hoe het zit met de netspanning. Klinkt technisch, maar echt: dit kan je allemaal on the job leren. Voor je het weet geef jij letterlijk een extra zet aan de energietransitie.
- Technisch tekenaar: met tekenprogramma’s zoals CAD zet jij het plan (digitaal) op papier. Je maakt duidelijke en nauwkeurige tekeningen die uiteindelijk door bouwers en monteurs worden uitgevoerd. Het werken met de tekenprogramma’s leer je tijdens een cursus en tijdens je werk van ervaren vakmensen. Wel zo fijn.
- Werkvoorbereider: jij zorgt ervoor dat de mensen op de bouwplaats aan het werk kunnen. Jij bent de stap tussen het plan en de uitvoering: je regelt dat de juiste materialen op de juiste plaats zijn, dat alle vergunningen in orde zijn en je houdt veel contact met zowel de uitvoerder als de klant.
En dat zijn slechts een paar van de opties! Samen met de mentoren van het Energie Starterstraject ga je uitzoeken welke job écht goed bij je past.
Inhoud van de opleiding
Het traject duurt twee jaar en combineert een startersfunctie met praktijkgerichte lessen. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld aan de slag als engineer, technisch tekenaar of werkvoorbereider. Daarnaast is er elke twee weken een lesdag aan Hogeschool Rotterdam. Deelnemers krijgen ondersteuning van mentoren vanuit zowel de hogeschool als De Nieuwe Ingenieurs en hun werkgever. De praktijkervaring wordt aangevuld met relevante theoretische kennis, afgestemd op de functie en persoonlijke leerdoelen van de deelnemer.
Bijeenkomsten
Bijeenkomsten
Tijdens het Energie Starterstraject:
- Volg je één keer in de twee weken een lesdag aan Hogeschool Rotterdam. Hier krijg je begeleiding, maak je opdrachten en neem je de lesstof door.
- Werk je in de weken zonder lesdag zelfstandig aan je studie (6 tot 8 uur per week).
Leeruitkomsten
Na afronding van het Energie Starterstraject:
- Heb je een microcredential op hbo-niveau, erkend door Hogeschool Rotterdam.
- Beheers je relevante technische vaardigheden voor jouw rol in de energiesector.
- Heb je werkervaring opgedaan waarmee je kunt doorgroeien in de techniek.
- Ben je een specialist in jouw vakgebied en kun je een grotere impact maken in de energietransitie.
Beoordeling
Je voortgang wordt beoordeeld op basis van:
- Het behalen van leerdoelen die je samen met Hogeschool Rotterdam opstelt.
- Je prestaties on the job in samenwerking met je werkgever.
- Het succesvol afronden van de microcredentials binnen het traject.
Meer informatie en aanmelden
Laat je contactgegevens achter op onze website. Let op: dit kan uiterlijk tot en met 24 maart 2025.
En dan?
- Maak kennis met De Nieuwe Ingenieurs en Hogeschool Rotterdam om er zeker van te zijn dat het Energie Starterstraject echt iets voor jou is.
- Doe je een eigenschappentest om te bepalen of de techniek goed bij je past.
- Ga je op gesprek bij een potentiële werkgever. Is er een wederzijdse klik? Dan teken je je contract. Gefeliciteerd! Jouw carrière in de energiesector gaat nu echt beginnen.
Heb je vragen over het Energie Starterstraject, de doorgroeimogelijkheden of twijfel je of het iets voor jou is? Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! info@denieuweingenieurs.nl of +316 195 311 29